Sport

A héten a harmadik alkalommal lett Európa-bajnok a szegedi Pádár Nikolett

A héten a harmadik alkalommal lett Európa-bajnok a szegedi Pádár Nikolett

A magyar küldöttség a zárónap előtt nyolc aranynál jár a szerb fővárosban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 23., vasárnap
A héten a harmadik alkalommal lett Európa-bajnok a szegedi Pádár Nikolett

A 4x100 méteres női gyorsváltó, valamint a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó után a 4x200 méteres vegyes gyorsváltó egység tagjaként szerzett aranyérmet a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Fotó: Derencsényi István

 

Egy egyéni bronzzal kezdődött az Eb-érmek sora

Még hétfőn a harmadik helyen zárt 100 méter gyorson Pádár Nikolett a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. A hétfői elődöntőből a 18 éves magyar úszó egyéni csúccsal jutott tovább, a második (54.17) idővel várta a finálét.

A döntőben ugyan nem tudott idején tovább javítani, de a szegedi úszó óriási csatában megszerezte első felnőtt egyéni érmét nagymedencében.

Fotó: Derencsényi István

 

Szerdán került az első arany a szegedi úszó nyakába

A Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna és Pádár Nikolett összeállítású 4x100 méteres női gyorsváltó országos csúccsal lett aranyérmes a szerb fővárosban.

Az egység 3:36.77 perces idővel nyerte a finálét, ezzel a Dara Eszter, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka négyes által tartott, 2009-es római rekordot ( 3:37.64) adta át a múltnak.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

A kiváló forma megmaradt

A 4x100 méteres vegyes gyorsváltó is aranyérmet nyert a belgrádi kontinensviadalon. Az egység a legjobb idővel került be a péntek esti döntőbe. A délelőtti csapathoz képest pedig három helyen is cserélődött a magyar váltó: Pádár Nikolett mellé Ugrai Panna (Hód Úszó SE), Kós Hubert és Szabó Szebasztián került be.

A két fiú után következett a két lány, és Ugrai Panna már az első helyen adta át a váltót Pádár Nikolettnek. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója simán megtartotta az első pozíciót, övé lett a legjobb idő a női versenyzők között.

Az egység 3:25.69 perces idővel diadalmaskodott, ezzel megszerezte a magyar csapat ötödik aranyérmét a szerb fővárosban. 

Fotó: Derencsényi István

 

Harmadjára állhatott a dobogó legfelső fokára Pádár Nikolett

Miután a 4x200 méteres vegyes gyorsváltóval is Európa-bajnok lett Pádár Nikolett, már harmadik aranyérmét zsebelte be a szegedi úszó három nap alatt. A Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett összeállítású magyar csapat a délelőtti eredményeket követően a legjobb idővel várhatta a finálét.

Márton Richárd a harmadik, Holló Balázs második helyen váltott, Ábrahám Minna pedig már az élen adta át a stafétát Pádár Nikolettnek, aki magabiztosan vitte be a váltót az első helyen, ezzel újabb Európa-bajnoki címet szerzett a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója.

Ennek a sikernek köszönhetően a magyar küldöttség a zárónap előtt nyolc aranynál jár a szerb fővárosban.

Fotó: Derencsényi István

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.