Sport

Szegedivel a soraiban lett Európa-bajnok a női 4x100 méteres gyorsváltó

Szegedivel a soraiban lett Európa-bajnok a női 4x100 méteres gyorsváltó

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 20., csütörtök
Szegedivel a soraiban lett Európa-bajnok a női 4x100 méteres gyorsváltó

A Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna és a szegedi Pádár Nikolett összeállítású 4x100 méteres női gyorsváltó országos csúccsal aranyérmes lett a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

Az egység 3:36.77 perces idővel nyerte a finálét, ezzel a Dara Eszter, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka négyes által tartott, 2009-es római rekordot ( 3:37.64) adta át a múltnak.

Nagyon örülök, hogy megcsináltuk, dühösen jöttem le az uszodába, tudtam, hogy képesek vagyunk erre. Büszke vagyok a lányokra, mert mindenki hatalmasat úszott

- nyilatkozta Pádár Nikolett, akinek ez kellő elégtétel lehet a délelőtt történtek után. Mint beszámoltunk róla, a szegedi úszó a fő számában, 200 méter gyorson éremesélyesként csak a harmadik magyar volt, így nem jutott középdöntőbe.

Fotó: MTI/Derencsényi István

 

Hálás vagyok a lányoknak, hogy ilyen ajándékot adtak nekem 30 évesen, én abban bíztam, hogy majd az olimpián úszunk országos csúcsot, de remélem, ott újra sikerül, mert szeretnénk még javulni

 - mondta Senánszky Petra.

Boldog vagyok, hogy reggel sikerült olyan időt elérnem, amivel ott lehetek majd az olimpiai váltóban, és mindenkinek egy jó visszajelzés, hogy tudok jól úszni 

- számolt be Ugrai Panna.

Ábrahám Minna elárulta, egyáltalán nem görcsöltek rá a fináléra, jókedvűek voltak a döntő előtt és sikerült érvényesíteniük a papírformát. Hozzátette: ha tovább fejlődnek, akkor ez az egység olimpiai döntős is lehet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.