Sport

Nagyot harcolt a Pick Szeged, azonban ez nem tántorította el a bajnoki címtől a Veszprémet

Nagyot harcolt a Pick Szeged, azonban ez nem tántorította el a bajnoki címtől a Veszprémet

A küzdőszellemre nem lehetett panasz

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 29., szerda
Nagyot harcolt a Pick Szeged, azonban ez nem tántorította el a bajnoki címtől a Veszprémet

A bajnoki döntő első meccsén, hazai környezetben egy fölényesnek mondható hétgólos győzelmet aratott a Telekom Veszprém. Az OTP Bank - Pick Szeged hazai pályán az egyenlítésre készült, bármennyire nem kedveztek az előjelek. Ez volt a szegediek szezonbeli utolsó meccse a Pick Arénában.

Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Miután a Pick Szeged első támadásának végén nem sikerült a kínai figura, így a Veszprém szerzett vezetést Descat révén. A következő akcióból a szegediek első gólját Garciandia szerezte. Sajnálatos módon Corrales ott folytatta, ahol pénteken abbahagyta: ihletett formában védett a spanyol, aminek köszönhetően korán háromgólos előnybe került a Veszprém (2-5). A Szeged részéről az első tíz perc a zárkózásról szólt, ami apró lépésekben sikerült is.

Fotó: Szigetváry Zsolt. 

 

Remlii és Bánhidi páros kiállítása fokozta tovább az amúgy sem nyugodt mérkőzés hangulatát, és úgy tűnt ebből a Kékek profitáltak többet. A félidő felénél egy gól volt a hátrány (7-8). A következő két percben további négy kiállítást adtak a játékvezetők, mindkét csapat kettőt-kettőt kapott. Mackovsek ráadásul négy percre kényszerült elhagyni a pályát. Ezúttal a veszprémiek kerültek ki jobban ezekből a szituációkból, ismét elléptek három góllal, miután két alkalommal sem sikerült az egyenlítés a Szegednek (7-10).

Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Hiába volt időkérés is közben, csaknem nyolc perc után voltak ismét eredményesek a szegediek. Az igencsak viharos és zűrzavarosan percek után ismét kezdett magára találni a Pick Szeged, amely 10-13-as hátrányban kezdte meg az a félidő utolsó 5 percét. A játékot valamelyest sikerült stabilizálni, de a háromgólos hátrány megmaradt a szünetre is.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - Telekom Veszprém 13-16

Fotó: Szigetváry Zsolt.

 

A második játékrész elején sikerült kettőre zárkózni, azonban a Veszprém nem hibázott támadásban, így négyre léptek el a bakonyiak. A 39. percben visszaállt a találkozó eddigi legnagyobb különbsége (17-22). Nehéz helyzetben találta magát Kárpáti Krisztián együttese.

A következő percekben még több balszerencse sújtotta a Pick Szegedet: Gaber és Martins is bicegve hagyta el a pályára. Közben a percek teltek, lassan háromnegyedénél járt a meccs, a hátrány azonban nem igazán csökkent (22-26). Időt is kért Kárpáti Krisztián a 47. percben.

Fotó: Szigetváry Zsolt. 

 

Saját helyzetét sem könnyítette meg a Szeged: Sostaric újabb hetest hibázott, így maradt az öt gól a felek között, mikor az utolsó 10 percen belülre értek. Az 52. percben elérte a harminc gólt a Veszprém. A Kékek azonban igyekeztek zárkózni, nem volt még minden veszve (26-30). Emberelőnybe került a Pick, amit kötelező volt jól kihasználni. Ez viszont nem sikerült, a veszprémiek kibekkelték az emberhátrányt. Ismét időt kért Kárpáti Krisztián, öt perccel a vége előtt (27-31).

Stepancic eladott labdája minden bizonnyal a bajnoki remények végét jelentette, miután három perccel a vége előtt ötre nőtt a veszprémi előny. A meccset hajráját még lehozta a Veszprém, így bajnoki címet ünnepelhetett.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-34

Férfi kézilabda bajnoki döntő 2. mérkőzés, Szeged, Pick Aréna, vezette: Bócz László, Wiedemann Viktor
OTP Bank - Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-34 (13-16)
OTP Bank - Pick Szeged: Imsgard E., Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Martins M., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Garciandia I., Fekete G., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Telekom Veszprém: Omar Y., Descat H., Corrales R., Sandell L., Nilsson A., Jensen M., Ligetvári P., Remili M., Végh B., Mahe K., Elderaa Y., Pechmalbec D., Vailupau M., Fabregas L., Kosorotov S., vezetőedző: Momir Ilic
Kiállítás: Bánhidi B. ('11, '37), Sostaric M. ('16), Mackovsek B. ('18 (4 perc)), Gaber M. ('27) illetve Remili N. ('11), Pechmalbec D. ('16), Descat H. ('17, '49), Omar Y. ('42), Nilsson A. ('54)
Hétméteres: 2/4 illetve 5/6

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.