Sport

Kárpáti Krisztián hisz benne, hogy sikerül valami újat kitalálni, és összejön a győzelem a Veszprém ellen

Kárpáti Krisztián hisz benne, hogy sikerül valami újat kitalálni, és összejön a győzelem a Veszprém ellen

A vezetőedző érthetően szomorú volt a döntő után, azonban hétfőtől gőzerővel folytatódik a munka

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 20., hétfő
Kárpáti Krisztián hisz benne, hogy sikerül valami újat kitalálni, és összejön a győzelem a Veszprém ellen

Mint ismert, az OTP Bank - Pick Szeged 33-30-ra maradt alul a Telekom Veszprémmel szemben a Magyar Kupa döntőjében. A szegediek a huszonötödik fináléjukat játszották és a tizennyolcadik ezüstérmüket szerezték.

Fotó: Bodnár Boglárka


Meglepni már most is sikerült az örökriválist

Gulyás Péter, a Telekom Veszprém másodedzőjének elmondása szerint a Szeged rengeteg dologgal meglepte őket a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjének első félidejében.

Azt gondolom, volt válaszuk a mi védekezésünkre, és főleg az első félidőben rengeteg dologgal megleptek minket. Nekik egy kicsit több idejük volt felkészülni, és megtalálni azokat a dolgokat, amelyek működhetnek a mi védekezésünkkel szemben

 - értékelt az MTI-nek a tatabányai meccs után Gulyás. Hozzátette, a szünetben, amikor 16-15-re vezettek, rendezték a soraikat, és a második félidőben mutatott agresszív védekezésüknek köszönhetően nyerték meg a finálét.

A két csapat a mostani szezonban ötödik alkalommal találkozott egymással, és bár a Szeged vasárnap egyszer sem tudott vezetni, ez volt a legszorosabb meccsük. Gulyás erről úgy vélekedett, egy kupadöntőben bármi megtörténhet, és soha nem számít, mi történt előtte.

Hangsúlyozta: mindenkinek tudnia kell, hogy a Szeged egy fantasztikus csapat. Márciusban hét, áprilisban előbb szintén hét, majd kilenc találattal győztek a bakonyiak. A másodedző szerint ez több dolognak is köszönhető, például az ellenfelük nem volt jó formában, ők viszont bombaformában játszottak, de meglátása szerint a két klub között abszolút nincs olyan nagy távolság.

 

 

Akár még szorosabb is lehetett volna

A mérkőzés után Kárpáti Krisztián a következőt nyilatkozta lapunknak:

Én is úgy érzem, hogy ez a találkozó volt a legszorosabb, az eredmény is mutatja. Időszakosan sikerült a veszprémi támadásokat lelassítani, most nem kaptunk negyven gól közelében, azt gondolom egy pici plusszal akár lehetett volna még szorosabb ez a találkozó. Büszke vagyok a csapat küzdőszellemére...természetesen nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült a bravúr, de természetesen dolgozunk tovább, hogy a magyar bajnoki döntő másképp alakuljon.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy van-e még valami a tarsolyban, a következőt mondta:

Nagyon remélem, hogy igen...a kedd, szerda, csütörtök lesz, hogy kitaláljunk valami újat, illetve regenerálódjunk és felkészüljünk a mostani tapasztalatok alapján. És igen, igyekszünk kitalálni valami újat, meglepőt.

Őszintén hisz benne a vezetőedző, hogy lehetnek sikeresek az örökriválissal szemben.

Természetesen bizakodó vagyok, hiszen azért dolgozunk, azért vagyunk sportemberek, hogy sose adjuk föl, dolgozni kell keményen. Természetesen tiszteljük az ellenfelet, tisztában vagyunk az eddigi eredményekkel, amit az idei szezonban játszottunk...Igen, hiszek benne, hogy fogunk tudni meccset  nyerni a Veszprém ellen

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.