Sport

Kárpáti Krisztián: a Veszprém kihasználta, hogy szétestünk fejben

Kárpáti Krisztián: a Veszprém kihasználta, hogy szétestünk fejben

Nem lesz könnyű dolga a Kékeknek szerdán

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 25., szombat
Kárpáti Krisztián: a Veszprém kihasználta, hogy szétestünk fejben

Mint ismert a Telekom Veszprém 35-28-ra legyőzte az OTP Bank - Pick Szegedet a bajnoki döntő első, veszprémi mérkőzésén.

Fotó: Bodnár Boglárka

 

6/6 - Folytatódott a veszprémi dominancia

A szezon során immár hat alkalommal találkozott a két óriás, minden alkalommal a veszprémiek diadalmaskodtak. Kétszer a bajnoki alapszakasz, kétszer a Bajnokok Ligája, a Magyar Kupa fináléban, és most a bajnoki döntő első meccsén is.

Ezen találkozók közül sajnálatos módon öt egészen simára sikeredett, született egy 5, egy 9 és három 7 gólos bakonyi siker. Egyedül a Magyar Kupa döntője emelhető ki pozitívumként, ahol az idei szezon legszorosabb örökrangadóját játszottak. Bár megizzasztani meg tudta a Veszprémet a Pick Szeged, azonban igazán komolyan ezúttal sem veszélyeztette fenyegette a veszprémiek sikerét. Ahogy a 33-30-as végeredmény is mutatja, ekkora tényleg "felvette a kesztyűt" Kárpáti Krisztián együttese. Ez tegnap hiányzott.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Megint az első félidő hajráján ment el egy meccs

A szezonban sokadik alkalommal, kimondhatjuk hogy az első játékrész végén úszott el a Pick Szeged találkozója. Egy szegedi találattal fordultak rá a csapatok az utolsó 5 percre: Sostaric volt eredményes egy gyorsindulás végén, 14-13-re módosult az állás. A szezonban nem először, teljesen elfogyott, rövidzárlat állt be a Szeged játékában az első játékrész végére: 3 perc alatt ötöt kaptak a szegediek, így 19-13-al mentek pihenőre a csapatok. Mint utólag kiderült, ez teljesen eldöntötte az összecsapás végkimenetelét.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Így látták a vezetőedzők

Kárpáti Krisztián szerint magukat okolhatták a mérkőzés elején kialakult különbség miatt, mivel ziccereket rontottak. Utána sikerült visszajönniük egy gólra, de Bombac sérülését „megsínylette” a csapat.

A Veszprém kiváló csapat, kihasználta, hogy ott szétestünk fejben és az első félidő végén eldöntötték. Én is hibáztam, ki kellett volna kérnem a második időt az első félidőben abban a szakaszban, amikor láttam, hogy elvesztettük a kontrollt. Úgyhogy a második félidő szinte csak formalitás volt

- mondta a szegedi vezetőedző.

A veszprémiek trénere, Momir Ilic a következőképpen látta a történteket, és így áll a jövő héthez:

Az öltözőben megbeszéltük, hogy ebben a szellemben akarjuk folytatni és tulajdonképpen el is döntöttük a meccset. De még nem értünk el semmit, egy győzelmet arattunk, a bajnoki címhez pedig kettő kell, és Szegeden nem könnyű nyerni.

A bajnoki döntő második felvonása szerdán, a Pick Arénában következik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.