Sport

Győzelemmel búcsúztatta a hazai közönséget a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Győzelemmel búcsúztatta a hazai közönséget a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 19., vasárnap
Győzelemmel búcsúztatta a hazai közönséget a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Alekszandar Sztevanovics menesztése óta ez volt az első meccse a szegedi együttesnek, amely három forduló óta nyeretlen volt.

Fotó: Gémes Sándor

 

Jó iramban, lendületesen kezdte a találkozót a Szeged, aminek korán meg is lett az eredménye: Magyar Zsolt tizenegyesével szerezte meg a vezetést a Tisza-parti együttes. Hazai oldalon Papp Áron kimondottan veszélyes volt a kapura, a fiatal támadó nagy szerepet vállalt a második szegedi gólban, amikor Klausz Milán értékesítette a passzát. Ezen kívül pedig több jó lövése is volt, ahogyan Márkvárt Dávidnak is.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Credobus Mosonmagyaróvár 2-0

 

A szünet után aktivizálta magát a Mosonmagyaróvár, és egy szöglet utáni kipattanóból Illés Dániel telibe találta a lécet. A magasabb fordulatszám és a helyzet után nem volt meglepetés, hogy szépítettek a vendégek, a volt szegedi, Radics Márton révén. Sőt, itt nem volt megállás: három perc múlva Szabó Bence tizenegyesből elért találatával megjött az egyenlítés is.

Gajdos Zsoltnak köszönhetően zárta győzelemmel hazai pályán a szezont a Szeged: a 72. percben egy kapu előtti kavarodás végén közelről lőtte a hálóba a labdát, ami sikert eredményezett, nem volt már mosonmagyaróvári válasz.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Credobus Mosonmagyaróvár 3-2

 

A mérkőzés után Germán Tamás kapusedző nyilatkozott:

Az első félidőben igen jó teljesítményt nyújtottunk, a heti felkészülésünk ennek szellemében zajlott, és a felszabadult játék is látszott. A második félidőben nem úgy jöttünk ki az öltözőből, ahogy kellett volna, végül tudtunk váltani, és megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és nem véletlenül állunk a tabella negyedik helyén.

A Szeged a 4., a Mosonmagyaróvár a 18. helyen zárja a szezont, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül.

Labdarúgó Nb II. 33. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 871 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Árpád, Ring Kevin)
Szeged-Csanád Grosics Aakadémia - Credobus Mosonmagyaróvár 3-2 (2-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas T. – Könczey, Horváth M., Tóth B., Gera N. – Gajdos (Borvető, 76.), Magyar Zs. (Haris, 64.) – Papp Á. (Palincsár, 90+2.), Márkvárt, Óvári (Földi, 64.) – Klausz M. (Bíró B., 64.). Megbízott edző: Kapic Bekim
Credobus Mosonmagyaróvár: Slakta – Radics M., Czingráber, Deák I. (Bekker, a szünetben), Horváth K. – Végső, Kapornai (Simita, a szünetben) – Szabó B. (Papp L., 83.), Illés D. (Máris, 75.), Csóka D. – Szendeff (Tullner, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Ádám
Gólszerző: Magyar Zs. (4. – 11-esből), Klausz M. (35.), Gajdos (72.), ill. Radics (59.), Szabó B. (63. – 11-esből)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.