Sport

Szétfoszlottak a feljutási esélyek: nem sikerült legyőzni a kieső Siófokot

Szétfoszlottak a feljutási esélyek: nem sikerült legyőzni a kieső Siófokot

Hiába a fél óra emberelőny

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 12., vasárnap
Szétfoszlottak a feljutási esélyek: nem sikerült legyőzni a kieső Siófokot

A Budafokon elszenvedett vereséget követően a Siófokot látta vendégül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely már szinte búcsút is mondhatott a feljutásnak.

Fotó Gémes Sándor

 

A Szeged kezdte jobban a mérkőzést, előbb Magyar Zsolt lőtt messziről éppen csak mellé, majd Bíró Bence a bal oldali ötös sarkáról tüzelt el keresztbe a kapu előtt. Nem kellett sokat várni a meccs újabb helyzetére, egy bal oldali akció végén Márkvárt Dávid passza után Papp Áron találta el a bal oldali kapufát a 19. percben. Még félóra sem telt, már volt egy hatalmas védése Hutvágner Gergelynek, amikor szegedi szöglet után Bíró Bence hat méterről fejelt meg a labdát a földre, amelyet a kapus oldalra vetődve kiütött a gólvonal előtt. A sok szegedi lehetőség és tizenkét szöglet ellenére nem született gól.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - BFC Siófok 0-0

 

Hatalmas siófoki helyzettel indult a második félidő, amikor a félpályánál elveszített labda után Dénes Csanád lőtte telibe a bal kapufát. A kapufát lövő vendég játékos piros lapot kapott a 60. percben, így fél órát emberelőnyben játszhatott a Szeged. Hidegzuhanyként érkezett három perc múlva a siófokiak vezetőgólja László Dávid révén (0-1). Két percen belül egyenlített a Szeged: Gajdos Zsolt éppen csak beállt, az első labdaérintése egy fejesgólt volt (1-1). A hajrában már kevés hazai helyzet alakult ki, hiszen a Siófok foggal, körömmel védekezett, és megőrizte az ikszet. 

Ezzel elbúcsúzott az NB II.-től a Siófok, míg a Szeged elveszítette a legutolsó esélyét a feljutásra.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - BFC Siófok 1-1

 

Merkantil Bank Liga 32. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 1253 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Szabó Dániel, Dobos Dávid)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - BFC Siófok 1-1 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas T. – Könczey (Gera, 83.), Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Palincsár, 63.) – Magyar Zs. (Haris, 63.), Márkvárt D. – Zuigéber (Nagy R., 78.), Bíró B., Papp Á. – Klausz M. (Gajdos, 63.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
BFC Siófok: Hutvágner – Svedjuk, Hegedűs J. (Csató, 27.), Posztobányi (Debreceni Z., 80.), Varga B. – Varjas, Kitl M. (Vékony, 73.) – Gyurkits, Szedlár, László D. – Dénes Cs. Vezetőedző: Jeney Gyula
Gólszerző: Gajdos (64.), ill. László D. (62.)
Kiállítva: Dénes Cs. (60.)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.