Sport

Egy 30 pontos vereségbe szaladt bele a tartalékos Szedeák

Egy 30 pontos vereségbe szaladt bele a tartalékos Szedeák

2024. május 15., szerda
Egy 30 pontos vereségbe szaladt bele a tartalékos Szedeák

A kecskeméti győzelemmel biztossá vált az SZTE-SZEDEÁK bennmaradása az A csoportban és ebben a tudatban utaztak el a szegedi kosarasok Oroszlányba. A meccsnek nem volt hatalmas nagy tétje, de a Szedeák játékosai tudták, hogy van esélyük bravúrgyőzelmet aratni és ezáltal pályázni a kilencedik helyre is akár. Mindkét oldalon a fiatalok kaptak lehetőséget, ebből kifolyólag a Szedeákban Locke és Woolridge is pihenhetett.

 

A mérkőzés első támadásából rögtön pont született: Gholston szerzett egy hatalmas triplát, amire Bognár egy kettessel válaszolt. Ezt követően mindkét csapat nagyon rohanni akart, ami mindkét oldalon sok pontatlanságot eredményezett és egészen a negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyik gárda sem tudta ráerőltetni az akaratát a másikra. Ezután azonban Stevenson vezetésével magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak. Támadásban a szegedi kosarasok is magas fordulatszámon pörögtek, így annak ellenére tudtak tapadni ellenfelükre, hogy a védekezés sehogy sem állt össze, azonban a negyedet az Oroszlány tudta lezárni két gyors kosárral és így 29-23-ra megnyerték az első játékrészt.

A második játékrészt Bognár kosara nyitotta, amire Polutak válaszolt. Ezt követően lendületbe jött a szegedi csapat és egy 9-3-as futással a vezetést is átvette, azonban tudott reagálni a hazai csapat, amely ismét visszavette a vezetést. Ezután egy jó darabig fej-fej mellett haladt a két csapat, de 37-36-os állásnál az Oroszlány ritmust váltott támadásban és ezt már nem tudta lekövetni a szegedi csapat, így pedig néhány perc alatt egy nagy rohanással tizenegy pontos előnyt építettek ki a hazaiak. A nagyszünet előtt Lake szerzett zsinórban hat pontot és az ő vezetésével próbáltak meg felzárkózni a vendégek, azonban először Stevenson talált be kintről, majd Gholston nagy triplája derékba törte ezt a próbálkozást, így a tizenhárom pontos Oroszlány vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

Félidőben: MVM-OSE Lions - SZTE-Szedeák 57-44

 

A harmadik negyed mindkét oldalon sok hibával indult, majd Lake szerezte meg a játékrész első pontjait. Ezt követően a hazaiaknak minden vendégkosárra volt válasza és a negyed felénél Illés kosarát követően mér tizenöt pontosra hízott az Oroszlány előnye. Ezután indult be csak igazán az oroszlányi henger és a felpörgő hazaiak teljesen állva hagyták egy 7-0-s futással a Szedeákot. Egy időkérés után Bognár vezetésével egy 9-0-ás rohanással meglepte ellenfelét a Szedeák, amely tizenöt pontra zárkózott. A negyed utolsó percében az Oroszlányé volt az utolsó szó és ezzel 21-18-ra ezt a játékrészt is megnyerte.

Az utolsó játékrészt Thomas kosara nyitotta, majd erre Balogh válaszolt egy ziccerrel, de a teljesen elfáradó vendégek már csak a csodában bízhattak. Ezt követően a hazaiak egy 8-2-es futással nyomatékosították azt, hogy ők itt nem szándékoznak esélyt adni egy Szedeák feltámadásnak. Négy perccel a mérkőzés vége előtt a hazaiak elérték a százpontos álomhatárt, miközben a szegedi csapatot a palánkok alatt hatalmas küzdő Lake igyekezett a hátára venni. Viszont egyedül ő sem tudott egy nagy felzárkózást megindítani, hiszen a Szedeák periméter védekezése nem működött.

Végeredmény: MVM-OSE Lions - SZTE-Szedeák 108-78

 

MVM-OSE Lions - SZTE-Szedeák 108-78 (29-23, 28-21, 21-18, 30-16)

Alsóházi rájátszás, 9. forduló, Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, szerda 18:00, Játékvezetők: Benczur Tamás, Söjtöry Tamás Ferenc, Dr. Popgyákunik Balázs (HOFFMANN Gergely)
MVM-OSE Lions: Ruják 2, Balsay 1, Gholston 23/15, Thomas 21/6, Polutak 23/3. Csere: Szabadfi -, Gáspár 2, Werner -, Árva-File -, Czermann -, Stevenson 26/6, Illés 10/6.
SZTE-Szedeák: Balogh 11/3, Mucza 2, Bailey 11/3, Bognár 14, Lake 22. Csere: Cohill 11/3, Laluska 2, Mokánszki -, Mayer -, Zsíros 5/3.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.