Sport

Hatalmasat hajrázott a Szedeák, nem kell izgulni a bennmaradásért

Hatalmasat hajrázott a Szedeák, nem kell izgulni a bennmaradásért

A vége előtt húsz másodperccel fordítottak

2024. május 11., szombat
Fotó: Reti Attila
Hatalmasat hajrázott a Szedeák, nem kell izgulni a bennmaradásért

Nyert a Kecskemét és ezzel megőrizte élvonalbeli tagságát az SZTE-Szedeák.

Fotó: SZTE-Szedeák/Reti Attila. 

 

Ahogy azt várható volt, az első perctől kezdve hatalmas küzdelem volt a pályán a két, bennmaradásért küzdő együttes között. Az első negyedben felváltva vezettek a csapatok, egyik oldalon sem sikerült nagyobb előnyt kialakítani, a játékrészt 29-28-ra a Szedeák nyerte. A folytatásban Locke kosaraival hat pontos előnyt hoztak össze a szegediek, a Kecskemét ugyan vissza tudott jönni három pontra, de a negyed vége a Szedeáknak sikerült jobban, így a félidőben 45-39-re vezettek.

A térfélcsere után a Szedeák tartotta az előnyét, de jött egy rövidzárlat és egy 14-3-as rohammal fordított és meglépett hat ponttal a Kecskemét, jött is az időkérés szegedi oldalon, és ha vezetést nem is sikerült visszavenni a különbséget sikerült három csökkenteni a záró felvonás előtt. Bár az utolsó 10 perc elején át tudta venni a vezetést a Szeged, de a KTE fordított és a 35. percben már ismét hattal, majd nyolccal is vezetett. Hosszú hajrát nyitott a Szedeák, és a vége előtt 19 másodperccel Bognár Kristóf közeli kosarával átvette a vezetést két ponttal és ezt meg is őrizte. 

Az SZTE-SZEDEÁK ezzel a sikerrel, az utolsó két forduló eredményétől függetlenül megőrizte élvonalbeli tagságát.


Ivkovics Sztojan: ‒ A Szeged rászolgált a győzelemre. A végén Woolridge két triplája döntő tényező volt. A végén ők bedobták, mi hibáztunk. Le a kalappal mindkét csapat előtt, szerintem egy jó meccset láttunk.
Simándi Árpád: ‒ Érződött a mérkőzés tétje, voltak mindkét oldalon jobb és rosszabb periódusok. A legfontosabb az volt, hogy a végén együtt tudtunk maradni, pozitívan mentünk a pályára és összeállt a védekezésünk az utolsó pár percre.

DUNA ASZFALT-DTKH KECSKEMÉT–SZTE-SZEDEÁK 83–85 (28‒29, 11‒16, 26‒17,18‒23)
Kecskemét, 500 néző. V: Földházi, Györfy, Fodor.
KECSKEMÉT: Sinik 13/3, Wittmann 5/3, Ivkovics 6/6, LUKOVICS 14/3, Karahodzsics 6. Csere: DRAMICSANIN 18/6, Kucsera 8/3, Bogues 13/9, Tóth B. Szakmai igazgató: Ivkovics Sztojan
SZEGED: WOOLRIDGE 23/6, LOCKE 23/3, Cohill 5/3, Bognár 11/3, Lake 3. Csere: Zsíros 13/9, Bailey 7, Balogh, Mayer, Mucza. Edző: Simándi Árpád



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.