Sport

Újabb két érmet szerzett Pádár Nikolett

Újabb két érmet szerzett Pádár Nikolett

2024. április 11., csütörtök
Újabb két érmet szerzett Pádár Nikolett

A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója, Pádár Nikolett rövid időn belül kétszer dobogóra állhatott az úszók országos bajnokságának második napján. Egy ezüst és egy bronz ütötte markát.

Fotó: Istvan Derencsenyi

 

Az országos bajnokság első napján, a 100 méter gyorson nyert aranyérem után nem lassított Pádár Nikolett. A úszó 50, valamint 400 gyorson állt rajthoz, előbbi számban a második legjobb idővel jutott be a döntőbe, míg 400 méteren nem volt nála gyorsabb az előfutamokban.

Az esti programban így 15 perc alatt két döntőben is érdekelt volt a szegedi úszó. 

Előbb a rövidebb távon, akárcsak az előfutamokban, csak Senánszky Petra bizonyult nála gyorsabbnak nála, pedig két tizedmásodpercet javított az egyéni csúcsán a 18 éves sportoló. Ez ezüstöt ért a számára.

Negyed órával később már a 400 gyors fináléjában ugrott medencébe Pádár Nikolett, ahol Késely Ajna és Fábián Bettina mögött magabiztosan haladt harmadikként. Az utolsó 50 méteren Pádár volt a leggyorsabb, amivel nem volt kérdéses a harmadik helye. 

Ugyanebben a számban az ezüstérmet szerzett az FTC szegedi versenyzője, Fábián Bettina, Olasz Anna pedig a 14. helyen ért célba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.