Sport

Aranyérmet szerzett az országos bajnokságon Pádár Nikolett

Aranyérmet szerzett az országos bajnokságon Pádár Nikolett

2024. április 10., szerda
Aranyérmet szerzett az országos bajnokságon Pádár Nikolett

A Szegedi Úszó Egylet versenyzője 100 méter gyorsúszásban szerzett bajnoki címet a Duna Arénában zajló országos verseny első napján.

Fotó: Kovács Tamás

 

Új egyéni csúcsot ért el Pádár Nikolett  a 100 méteres gyorsúszás délelőtti előfutamában: 54.41-es időt úszott. A legjobb idővel jutott be a szám fináléjába. A Szegedi Úszó Egylet 18 éves sportolója esélyt sem adott senkinek az esti döntőben sem, végig magabiztos versenyzéssel nyerte meg a számot, és ugyan elmaradt a délelőtti idejétől, 54.64-es idővel szerzett aranyérmet. Pádár Nikolettnek kétszáz gyorson megvan az olimpiai A-szintes ideje, de az 53.61-es ötkarikás szint még nem volt célkitűzése a szegediek úszójának az ob-n.

Nagyon örülök, hogy újra országos bajnok lehetek 100 méteren. Az időmmel is elégedett vagyok, edzőtáborból érkezve, pár hónappal az olimpia előtt jó eredménynek számít. Később azért még megpróbálom elérni az olimpiai A-szintet

 – nyilatkozta a bajnoki címet követően az úszó.

Az 1500 méteres gyorsúszás számában az FTC szegedi úszója, Fábián Bettina negyedik helyen végzett, a Szegedi Úszó Egyletből Olasz Anna a kilencedik helyen zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.