Sport

Megkapta NB I-es licencét a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Megkapta NB I-es licencét a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 24., szerda
Megkapta NB I-es licencét a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Az élvonalbeli szereplés elől elhárultak az adminisztrációs akadályok.

Fotó: Gémes Sándor

 

Remek hírrel szolgált a Szeged-Csanád Grosics Akadémia: amennyiben a pályán sikerült kivívni a feljutást, akkor már semmilyen akadály nincs a szegedi csapat előtt, hogy jövőre az NB I-ben szerepeljen.

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága elfogadta klubunk kérelmét és nemzeti első osztályú licencet adott a 2024/25-ös bajnoki évadra. Klubunk teljesítette mindazokat a kritériumokat, amelyeket az MLSZ és az UEFA jogi, sportszakmai, pénzügyi, infrastrukturális, személyügyi feltételrendszerében megkövetelnek.

– közölte Emődi Sándor, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ügyvezetője.

A Szegedre öt további bajnoki megmérettetés vár még, ezek közül az első a Soroksár ellen lesz vasárnap 17 órától a Szent Gellért Fórumban. A további meccsek:

  • Budafok (idegenben)
  • Siófok (hazai)
  • Mosonmagyaróvár (hazai)
  • Pécs (idegenben).

A szegediek a hétfői győzelemnek köszönhetőn pontegyenlőségben a harmadik helyet foglalják el a Győrrel. A feljutó, második helyen álló Vasas három pont előnyben, de az angyalföldiek találkoznak még a Győrrel és a Honvéddal is, tehát nem könnyű a sorsolásuk.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.