Sport

Győri rangadó-győzelmével három pontra a második, feljutó helytől a Szeged

Győri rangadó-győzelmével három pontra a második, feljutó helytől a Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 22., hétfő
Győri rangadó-győzelmével három pontra a második, feljutó helytől a Szeged

A Haladás elleni második félidei fordítást, és győzelmet követően Győrbe vezetett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia útja. Komoly rangadóra volt kilátás, hiszen a harmadik helyezett Győri ETO fogadta a negyedik Szegedet. A feleket három pont választotta el a forduló előtt. A Vasas kikapott Nyíregyházán így megvolt a lehetőség a zárkózásra a feljutó második pozícióhoz.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

A találkozó első perceiben a hazaiaknál járt többet a labda, méghozzá a szegedi térféle, azonban helyzetet nem igazán tudott kialakítani a Győr. A 11. perc hozott egy említésre méltó szituációt, amikor Diarra fordult be remekül a 16-oson belülre, ám hosszan tolta meg a labdát, így oda lett a hazai lehetőség. Ezt követően 10 perccel, először járt igazán közel a Szeged az ellenfél tizenhatosához, és nem is akárhogyan zárta le támadását a vendég csapat: Papp Áron egy szólóba kezdett, ami közben Borvetővel kényszerítőzött, majd 15 méterről a bal alsóba lőtt (0-1).

Kósza próbálkozásai voltak még a győrieknek, azonban kaput nem találtak egyszer sem. A Szegednek sem volt sok helyzete az első félidőben, de a hazaiak sem tettek eleget azért hogy meglegyen az egyenlítés. A hosszabbítás utolsó percében érkezhetett volna a szegedi slusszpoén: Ruisznak kellett védenie Haris jobb alsó felé tartó, jól helyezett, erős lövését. Több gól azonban így nem született.

Félidőben: ETO FC Győr - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1.

 

A második játékrész első negyedórája hasonló forgatókönyvet hozott mint az összecsapás eleje: hazai labdabirtoklási fölényt, komoly helyzetek nélkül. A különbség az volt, hogy a Szeged több alkalommal járt ezúttal az ellenfél kapujának előterében. A 63. perc hozhatott volna egy hatalmas mérföldkövet a mérkőzés során: egy szegedi kontra végén Papp sarkazta a labdát Borvetőnek, aki elvitte a játékszert a győri kapus mellett is, azonban kiszorított helyzetből, balról a rövid oldali kapufát találta el. Az ismétlést Ruisz ütötte szögletre. Maradt az egygólos különbség.

Életjelek hazai oldalról: a 70. percben Svkarka lövését kellett kapu fölé tolnia Molnár-Farkas Tamásnak, aki két perc múlva egy kapura veszélyesen hulló beadást  is hatástalanított. A 74. percben Boschilia középre tartó, lapos lövését fogta a Szeged csapatkapitánya, aki továbbra is hibátlanul őrizte kapuját. Egy percen belül helyzet itt és ott is: a 82. percben Horváth Milán fejelhetett tisztán hat méterről, de nem talált kaput, majd egy percre rá Bumbához pattant a labda, de hat méterről kapu mellé lőtt a hazaiak játékosa. A hosszabbítás negyedik percében nagyon jó helyen jutott szabadrúgáshoz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Magyar Zsolt vállalkozott kapuralövésre, a jobb felsőbe tartó labdát bravúrral ütötte ki Ruisz.
 

Végeredmény: ETO FC Győr - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1.

 

Merkantil Bank Liga 29. forduló, Győr, ETO Park, 1100 néző, vezette: Bognár Tamás (Kóbor Péter, Becséri Gergely)
ETO FC Győr - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1)
ETO FC Győr: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor, Csontos D. – Vingler (Huszár, 77.) – Diarra (Boschilia, 71.), Anton, Bumba, Skvarka (Vera, 71.) – Kröhn (Lukics, 77.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas T. – Könczey, Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Kővári, 77.) – Papp Á., Haris (Gajdos, 77.), Márkvárt, Zuigeber (Palincsár, 66.) – Bíró B. (Magyar Zs., 77.), Borvető (Klausz M., 90.). Vezetőedző: Alakszandar Sztevanovics
Gólszerző: Papp Á. (21.)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.