Sport

Jó hangulatban készül a női válogatott a szegedi Eb-selejtezőjére

Jó hangulatban készül a női válogatott a szegedi Eb-selejtezőjére

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 3., szerda
Jó hangulatban készül a női válogatott a szegedi Eb-selejtezőjére

Pénteken 17:45-től a magyar női labdarúgó-válogatott Azerbajdzsánt fogadja Európa-bajnoki selejtezőn Szegeden, a Szent Gellért Fórumban. A találkozó előtt a főszereplőkkel beszélgettünk.

Fotó: MLSZ

 

Nem először jár itt a női A-válogatott

A Szent Gellért Fórum UEFA 4-es besorolásának köszönhetően, a tavaly szeptemberi U21-es EB-selejtező után ezúttal a női A-válogatott mérkőzésnek is otthonként szolgál, ezzel is színezve városunk sportéletét.

Viszont nem először jár itt a női A-válogatott: legutóbb Szerbia ellen két felkészülési mérkőzésen láthattuk a csapatot még 2021. júniusában. Ez lesz a női csapat első tétmeccse a Szent Gellért Fórumban.

A magyar válogatott a B ligában kapott helyett, azon belül a második kalapból várta a sorsolást, ahol a svájciakat, a törököket és az azerieket kapta ellenfélként.

Ismerik már a szegedi létesítményt.

 

Új kapitány a válogatott élén

Az új szövetségi kapitány, Szarvas Alexandra már meg is tartotta első edzéseit Szegeden a női válogatottnak, fókuszban az Eb-selejtező mérkőzésre való felkészülés. Szarvas Alexandrát nemrég nevezték ki szövetségi kapitánynak, a német Margret Kratz helyét vette át március közepén.

Arról, hogy milyen a hangulat és hogyan halad a felkészülés, Savanya Csilla számolt be:

Nagyon jól eddig. Nagy Lendülettel kezdtünk bele az edzésekbe, és egy jó ritmust vettünk fel, és ezt próbáljuk vinni magunkkal a mérkőzésre is.

Hozzátette: most az új szövetségi kapitánnyal próbálnak mindent átvenni, védekezés, támadás, az egész koncepciót, és úgy belemenni a mérkőzésbe. Nem csak Csilla dicsérte a csapat körüli hangulatot:

Nagyon jó a hangulat, szerintem felszabadultak vagyunk. A közös munka az első pillanattól kezdve szerintem nagyon jól működik, úgyhogy remélem, ezt a pályára is ki tudjuk vinni

- árulta el a magyar válogatott kapusa, Schildkraut Fruzsina.

Szarvas Alexandra korábban az U19-es csapatot irányította.

 

Külön nagy öröm szegediként pályára lépni

Egyszer már sikerült itt pályára lépni a nemzeti csapatban. Nagyon jó érzés volt. Szerintem most többen fognak kilátogatni a mérkőzésre, és nagyon remélem is. Mindenképp egy plusz motivációt ad, hogy itt Szegeden játszhatok, ahol születtem, és várok mindenkit

- mondta Savanya Csilla.

Viszont nem csak Ő, de Schildkraut Fruzsina is szegediként öltheti magára Szegeden a címeres mezt.

Én nagyon boldog vagyok egyébként, hogy itthon készülhetek egy válogatott meccsre, ez nekem egy plusz motiváció. Én tényleg azt gondolom, hogy Szegeden is játszani, ez tényleg egy óriási motiváció nekem, és az, hogy a családom is ki tud látogatni a meccsre. Szerintem egy játékosnak ez egy nagyon jó dolog

- mondta a kapus.

 

Mi várható pénteken és a selejtezős csoporttól

Csilla, az ETO FC védője az azeri csapat kapcsán azt hangsúlyozta, hogy

Egy indításokra alapuló csapatra számítunk, szerintünk vissza fognak állni.

Hozzátette, hogy ebben az esetben tudják majd a játékukat játszani, és abból gólokat tudunk szerezni remélhetőleg.

A csoport kapcsán azt mondta a válogatott védő, hogy 

Mindenképp meg szeretnénk nyerni a csoportot, az a legfőbb célunk, de most koncentrálunk az első mérkőzésre.

Schildkraut Fruzsina is elmondta, hogyan áll a mérkőzéshez:

Mindenképpen nyerni szeretnénk, és mindenképpen mi szeretnénk uralni a játékot, szóval erre készülünk, és erre fektetjük a héten a hangsúlyt.

Áprilisban még egy meccs vár a női csapatra: április 9-én Törökországban szerepel a nemzeti csapat.

Az online jegyvásárlás a jegy.hu felületén keresztül zajlik. Iskolai osztályok, sportcsapatok, baráti társaságok számára ingyenes meccsnézésre van lehetőség az MLSZ Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága jóvoltából. Akit érdekel a lehetőség, az a tibor.nogradi@mlsz.hu email címen tud tájékoztatást kérni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.