Sport

Ilyen volt az Eb-selejtező a Szent Gellért Fórumban (galéria)

Ilyen volt az Eb-selejtező a Szent Gellért Fórumban (galéria)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 6., szombat
Ilyen volt az Eb-selejtező a Szent Gellért Fórumban (galéria)

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott Szegeden, a Szent Gellért Fórumban fogadta Azerbajdzsánt az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában. Szarvas Alexandra szövetségi kapitány debütált a magyar kispadon.

Fotó: Gémes Sándor

 

A találkozó egy 1-1e-es döntetlennel ért véget, annak ellenére, hogy a magyar csapat teljes fölényben játszott, és rengeteg helyzetet dolgozott ki. Az első félidőben 4, vagy akár 5 magyar gól is születhetett volna. Mégis a 45. percben tört meg a jég: a csapatkapitány, Csiszár Henrietta távoli lövése surrant be az azeri kapus kezei és a kapufa között. A félidőben 1-0 volt.

A második játékrész sem különbözött a játék képében, megvolt a lehetőség Magyarország számára, hogy lezárja a mérkőzést, de nem sikerült. A 74. percben megtörtént az, ami addig elképzelhetetlen volt, hogy betaláljon az azeri nemzeti csapat. Egy teljesen felesleges szabálytalanság végett büntetőhöz jutott a vendég válogatott, amit Sevinj Jafarzade értékesített.

Újból nem sikerült feltörni az azeri védelmet, a végeredmény 1-1 lett.

 

Mutatjuk képekben, hogyan telt a találkozó:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.