Sport

Hazai pályán győzte le Kecskemétet az SZTE -SZEDEÁK

Hazai pályán győzte le Kecskemétet az SZTE -SZEDEÁK

2024. április 20., szombat
Fotó: Gémes Sándor
Hazai pályán győzte le Kecskemétet az SZTE -SZEDEÁK

Az SZTE-SZEDEÁK a playout első két mérkőzését elvesztette az Atomerőművel és a Körmenddel szemben azonban nagy baj még nincsen a szegediek háza táján, hiszen jelenleg három pont az előnyük a sereghajtó Kaposvárral szemben. Viszont ahhoz, hogy tartsák ezt a helyet, és ne kerüljenek veszélyes szituációba, úgy mentek neki a Kecskemét elleni hazai meccsnek a szegediek, hogy kötelező volt nyerniük.

Fotó: Gémes Sándor. 

 

A mérkőzés első támadását a kecskemétiek vezethették és Lake szabálytalansága után Karahodzic megszerezte a mérkőzés első pontjait, de a hazaiak visszatámadtak és Laket faultolták, ő sem hibázott a vonalról és ezzel ő szerezte meg a szegediek első pontjait. Mindkét csapat agresszíven nagy energiákat mozgósítva kezdte a mérkőzést, azonban a vendégek már nagyon korán hibára kényszerítették a hazaiakat, az eladott labdákat és kihagyott helyzeteket kihasználva tudtak rohanni és öt perc után már 14-5-re vezettek. Ekkor időt kért a Szedeák mestere. Ezt követően felkeményedett a szegedi csapat védekezése azonban támadásban továbbra is totálisan impotensek voltak a hazaiak a kecskeméti fojtogató védekezéssel szemben. Az utolsó két percben azonban felpörögtek a hazaiak és előbb Locke majd Lukovic eladott labdáját követően Cohill bombázott be egy hatalmas triplát. A következő támadást ismét elszórakozták a vendégek és Sinik eladott labdájából indult meg a Szedeák. Bár Bognár triplája kimaradt, de Woolridge visszatette a támadópattanót, ezzel a mérkőzés során először vezettek a hazaiak. Ezután még Lukovic talált be, majd Locke triplájával 24-22- re megnyerték az első játékrészt a hazaiak.

A második negyedet Sinik kettese nyitotta, amire a túloldalon Lake válaszolt, ebben a játékrészben már mindkét csapat a legmagasabb hőfokon égett, így fej-fej mellett haladt a két gárda. Ebben a játékrészben már szemmel látható volt, hogy a Szedeák légiósduója a Locke-Woolridge tengely kiszabadult a szorításból és nagy játékaikkal hét pontos előnyt építettek fel a hazaiak. A Kecskemétiek több kisebb rohamot is indítottak a felzárkózás érdekében, de a hazaiakat nem tudták megtörni és egy perccel a félidő vége előtt már tíz ponttal vezetett a Szedeák. A szegedi csapat összerántotta a védekezését és megfelelően agresszíven kezdett el játszani támadásban és így sok hibába kergette bele az ellenfelét. A kecskemétiek nem tudták feltörni a hazaiak emberfogásos védekezését és támadásban nem tudtak mit kezdeni a feljavuló szegedi légiósokkal. Így a szünetben SZTE-SZEDEÁK- DUNA ASZFALT DTKH KECSKEMÉT: 52-41

Fotó: Gémes Sándor. 

 

A harmadik negyedet Ivkovic kosara nyitotta, amire Lake egy zsákolással válaszolt a túloldalon. A vendégek lendületesebben jöttek vissza szünetről, mint a hazaiak, de hamar felpörgött a Szedeák támadásban és három perc után már 60-48-ra vezettek. Ekkor időt kért a kecskemétiek edzője, hogy felrázza csapatát. Ezt követően Locke vezetésével,- aki már ebben a játékrészben átlépte a harminc dobott pontot- egyre jobban elhúztak a hazaiak. A vendégek nem tudtak mit kezdeni a Szedeák fojtogató védekezésével és a legmagasabb hőfokon égő Noah Locke, úgy ment át a védelmen, mint kés a vajon, hiszen mindenkit megvert lábon, aki elé került. Öt perccel a játékrész vége előtt azonban belekényelmesedett az előnybe a szegedi csapat és megindított egy nagy felzárkózást a Kecskemét, amikor már csak tizenegy pont volt a hazaiak előnye Simándi Árpád időt kért, hogy rendet rakjon a fejekben . Ezt követően bár továbbra is nyomást tudtak helyezni a vendégek a szegedi kosarasokra de a lehengerlően játszó Szedeák, mindvégig foghatatlan volt, majd Locke triplájával 32-29-re megnyerte a játékrészt. Tehát tizennégy pontos előnyből várták az utolsó negyedet a hazaiak.

Fotó: Gémes Sándor. 

 

A záró játékrészt Karahodzic kettese nyitotta majd Bogues Jr talált be és Locke kettőből csak egy büntetőt értékesített erre pedig Bogues Jr egy nagy triplával válaszolt. Ezt követően Bognár értékesített két büntetőt, de túloldalon Lukovic is betalált, így egy 9-3-as futással kezdték meg a felzárkózást a vendégek. Ebben a pillanatban úgy tűnt, hogy a kecskemétiek a felzárkózási kísérletükkel gyorsan átveszik a mérkőzés irányítását azonban Mucza gyors öt pontja lehűtötte kicsit a kedélyeket. A kecskemétiek mindent megtettek a felzárkózás érdekében és végig ott lihegtek a hazaiak nyakában, de Bognár három gyors pontjával majd Mucza ziccerével elhúztak a szegedi kosarasok és Locke hatalmas demoralizáló triplája után 102-85-ös állásnál időt kért a vendégek edzője. Ez meg is tette a hatását és Bogues Jr vezetésével beindultak a hazaiak és még egy nagy rohammal tizenegy pontra zárkóztak, ekkor a Szedeák edzője időt kért, hogy megtörje az ellenfél ritmusát. Ezt követően Locke továbbra is megállíthatatlannak bizonyult és egy újabb hatalmas triplával tartotta víz felett a hazaiakat, de Lukovic pontzuhatagával folyamatosan zárkózott fel a Kecskemét. A legfontosabb pillanatokban nagyszerűen védekezett a hazai csapat és végül visszaverte a Kecskemét nagy rohamát és 105-98-ra megnyerte a mérkőzést.

Az SZTE-SZEDEÁK győzelmének legfőbb sikerkovácsa a fantasztikusan játszó és konkrétan foghatatlan Noah Locke volt, aki 44 ponttal terhelte meg a kecskemétiek gyűrűjét és felnőtt mellé Woolridge, valamint Lake. A döntő pillanatokban Bognár-Mucza duó villanásai visszaverték a vendégrohamokat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.