Sport

Hatalmasat küzdött, de alulmaradt Körmenden az SZTE-Szedeák

Hatalmasat küzdött, de alulmaradt Körmenden az SZTE-Szedeák

2024. április 17., szerda
Hatalmasat küzdött, de alulmaradt Körmenden az SZTE-Szedeák

Heti kétmeccses ritmusban zajlik az alsóházi rájátszás a férfi kosárlabda NB I./A csoportjában, ennek értelmében pedig a szombati rajtot követően már szerdán Körmendre utazott az SZTE-Szedeák, hogy egy ki-ki meccset vívjon. Bár nem sikerült jól rajt a szezon utolsó szakaszában, hiszen a Paks Atomerőmű SE visszavágott az egy hónappal korábbi, szegedi vereségért, de nagy probléma egyelőre még így sem volt. A Körmend ellen egyértelműen a pontszerzés volt a cél.

 

A mérkőzés első pontjait a hazaiak szerezték, Basic triplája vágódott a gyűrűbe. Woolridge szerezte meg a Szeged első pontjait. Ezt követően az agresszívan játszó Körmend már hamar hat pontos előnyt épített ki, de a szegedi kosarasok nem hagyták magukat és igyekeztek felzárkózni, azonban a problémás védekezésük ezt megnehezítette. Öt perc elteltével Konate triplájával már tíz ponttal vezettek a hazaiak és bár ezt követően támadásban mutatott életjeleket a Szedeák, a gyenge védekezés miatt ez nem volt elegendő. 27-16-os hazai vezetésnél időt kért Simádi Árpád, hogy rendet tegyen a sorokban. A 31 kapott pont rengetegnek bizonyult, hiába volt rendben a dobott kosarak száma, így 11 pontos Körmend vezetéssel zárult az első játékrész.

A második negyed Ferencz kihagyott hárompontos kísérletével indult és ezt követően Balogh szerezte meg a játékrész első pontjait, de az ő kosarára Tolbert válaszolt majd Bognár kettesével igyekezett zárkózni a Szeged. Ebben a játékrészben már sokkal harcosabban, játszott a szegedi csapat és ennek meglett az eredménye, mivel egy 7-2-es futással hat pontra zárkózott és ekkor időt kért a hazaiak edzője, hogy megtörje a Szedeák lendületét. Gyors négy ponttal kezdett az időkérést követően a hazai csapat ezzel tovább mélyítve a szakadékot, de a szegediek nem hagyták magukat és Woolridge, valamint Balogh kosaraival folyamatosan nyomás alatt tartották az ellenfelet. Konate hagyott ki egy büntetőt és Locke szedte le a pattanót majd Woolridge ziccerével lopta a távolságot a vendégcsapat és ezt követően Djogo adta el a labdát, amiből ismét a Szedeák amerikai légiósa volt eredményes, ezzel pedig már csak négy ponttal vezettek a hazaiak. Ezután látszott csak igazán, hogy megremegtek a körmendiek, sorozatban hagyták ki a dobásaikat, azonban egy jó ideig a vendégek sem tudtak betalálni, többnyire azért mert nem ültek Zsíros dobásai. Azonban egy eladott labdát követően Locke vágott be egy nagy triplát és már csak két pont volt a hazai előny. Ekkor megvillant a Körmend, de ismét Locke válaszolt, majd Konate ziccerére egy Zsíros tripla érkezett válaszul ezzel átvette a vezetést a szegedi csapat. Ezt követően Zsíros szerzett labdát és Balogh kettesével három pontosra duzzadt a szegedi előny. A továbbiakban oda-vissza este a kosarak és a hazaiak nem hagyták magukat, így végül egy utolsó másodperces Djogo triplával visszavették a vezetést és 50-49-es állással vonulhattak a nagyszünetre.

Félidőben: Egis Körmend - SZTE-Szedeák 50-49

 

A harmadik negyed Locke eladott labdájával és Tolbert kimaradt hárompontos kísérletével indult és ezután Locke egy ziccerrel javította korábbi hibáját, ezzel megszerezve a vezetést a vendégeknek. Tolbert válasza erre gyors öt pont volt, amivel ismét a hazaiak kerültek lépéselőnybe, de a szegedi kosarasok nem hagyták magukat hiszen előbb Locke köszönt be távolról majd Bognár kosarával ismét egyenlő volt az állás. Viszont Bognár itt nem állt meg és még egyszer beköszönt, ezzel két pontos előnyhöz juttatva a Szegedet és kikényszerítve egy Körmend időkérést. Ezt követően észrevehetően nem bírtak egymással a csapatok, hatalmas küzdelem volt a pályán és egy brusztolós meccset láthattak a nézők, ahol támadásban mindkét csapat sokat hibázott. Azonban a hazaiak ragadták magukhoz az irányítást 56-60-nál, és 64-60-ra fordítottak, ekkor kért időt a szegediek mestere. Később Lake kosaraival lopták a távolságot a szegediek, végül egy négy pontos Körmend előnnyel fordulhattak a csapatok az utolsó negyedre.

Az utolsó játékrész Morgan kettesével indult majd Tolbert köszönt be és ezzel tovább mélyítette a szakadékot a hazai csapat. A Szedeák egyszerűen nem találta a saját játékát támadásban és fáradtan mozgott védekezésben. Hatalmasat küzdött a szegedi csapat, de hiába lihegett ott az ellenfele nyakában, a kulcspillanatokban mindig megvillantak a hazaiak és tisztes távolságban tartották a szegedieket. Nemes egyszerűséggel elfáradt a szegedi csapat, bár 90-79-nél még kért egy időt Simándi Árpád, hogy felrázza az övéit, de itt már csak a csodában bízhattak a vendégek, négy és fél perc volt még hátra. Óriásit harcolt a Szeged, de ezen a Körmenden az utolsó negyedben nem lehetett fogást találni, minden rohamra volt válaszuk. Fél perccel a mérkőzés vége előtt még Locke bombázott be egy hatalmas triplát ezzel négy pontra zárkózott a Szedeák, de innen már magabiztosan büntetőzött a Körmend és lezárta a mérkőzést.

Végeredmény: Egis Körmend - SZTE-Szedeák 104-96

 

Nem sikerült megismételni a Magyar Kupában aratott fantasztikus sikert.

Egis Körmend - SZTE-Szedeák 104-96 (31-20, 19-29, 22-19, 32-28)

Alsóházi rájátszás, 2. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Nagy Viktor, Farkas Gábor, Kapusi Gábor (Téczely Tamás)
Egis Körmend: Basic 20/12, Morgan 15/6, Takács 5, Tolbert 21/3, Konate 11/3. Csere: Ferencz 15/9, Djogo 15/9, Kiss -, Doktor 2.
SZTE-Szedeák: Woolridge 21/3, Locke 26/9, Cohill -, Bognár 16, Lake 16. Csere: Zsíros 3/3, Mucza 4, Balogh 10.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.