Sport

Nagy győzelmet aratott a Magyar Kupában az SZTE-SZEDEÁK

Nagy győzelmet aratott a Magyar Kupában az SZTE-SZEDEÁK

A négy között a szegedi együttes

2024. január 24., szerda
Nagy győzelmet aratott a Magyar Kupában az SZTE-SZEDEÁK

A Falco ellen elszenvedett bajnoki vereséget követően a Zsíros Tibor Magyar Kupában várt komoly feladat az SZTE-Szedeákra Körmenden. A tét a négyesdöntőbe  jutás volt, a szegedi csapat immáron egy negyedik légióssal, Brendan Baileyvel kiegészülve léphetett pályára.

 

 

A mérkőzés első kosarát a körmendi Tolbert szerezte majd nem sokkal később Basic triplájával már 5-0-ra vezettek a hazaiak. A szegedi csapat támadásban idegesen kezdett, jellemzők voltak a hibák. Az első két perc vendég támadójátékát leginkább eladott labdák és rossz dobások jellemezték. Támadásban a szegedi kosarasok erőlködtek és az egy az egy elleni játékot részesítettek előnyben, miközben szemmel láthatólag nem tudták lábon megverni hazai védőket és rengeteg labdát szórtak el. Ennek az lett a következménye, hogy 5 perc után 15-4-re vezetett a Körmend, védekezésben nem tudta lelassítani a Szedeák a körmendiek dinamikus támadójátékát. Az első játékrészt követően tizentöt ponttal vezettek a hazaiak. 

A második negyed egy nagy Woolridge kosárral indult, majd ezt követően Zsíros Péter dobott egy hatalmas triplát, de itt nem állt meg a henger, mert Zsíros a következő támadást egy sikeres ziccerrel zárta. A Szedeák egy 7-0 ás futással rúgta rá az ajtót a hazaiakra a Körmend edzője pedig rögtön időt is kért. Ezt követően egy gyors három ponttal igyekezett stabilizálni magát a hazai csapat, de a vendégek lendületét nem sikerült megtörni. Összesen három perc telt el a negyedből, de az új igazolás Bailey triplájával már öt ponton belülre zárkózott a szegedi csapat, ezt egy hamisítatlan adok-kapok követte. Egyik csapat sem tudta igazán megragadni a mérkőzés irányítását. A körmendiek stabilizálták magukat támadásban, de védekezésben úgy mentek át rajtuk a szegedi légiósok mint kés a vajon és két perccel a félidő előtt már csak 4 ponttal vezettek a hazaiak. Fél perccel a negyed vége előtt a fonalat elkapó Noah Locke zúdított be egy hatalmas triplát. Erre azonban Tolbert a túloldalon egy könnyű ziccerrel válaszolni tudott. Woolridge a következő támadásból nem tudott betalálni és Basic hármasa még behullott így 50-44-es Körmend vezetéssel vonulhattak szünetre a felek. 

A második félidő ugyanúgy ahogy a második negyed egy Woolridge kosárral indult majd Locke rakott a helyére egy könnyű kettest és két pontra olvadt a hazaiak előnye. A következő támadásból megint Locke volt eredményes, hiszen bevágott egy nagy triplát ezzel pedig a mérkőzés folyamán először vezetett a Szedeák. A harmadik játékrészt is egy 7-0-ás futással kezdte meg a szegedi csapat és szétfutotta a körmendieket. Ekkor időt kért a hazaiak edzője. Ezt követően sem lassult le a Szedeák Bailey egy gyors kettessel majd egy nagy triplával tovább növelte az előnyt. A következő három támadásból azonban nem tudtak betalálni a vendégek és a Körmend kiegyenlített. Bár védekezésben megtalálta a réseket a hazai csapat, de támadásban Bailey és Zsíros nagy kosaraival továbbra is dominált a Szedeák, ennek eredményeképp pedig végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Bár Locke és Woolridge húzta a szegedi csapatot, de Basic nagy hármasa zárta a negyedet így 67-67- es állással fordulhattak a csapatok az utolsó játékrészre.

Az utolsó negyedet Bailey két büntetője nyitotta, amire a túloldalon Morgan egy triplával válaszolt. A Szedeák friss igazolása azonban nem hagyta magát és a következő támadásból bepörkölt egy triplát. A hazaiakat azonban nem lehetett ilyen könnyen megtörni, hiszen erre Tolbert egy kettessel válaszolt. Mindkét csapat nagyon kapart a győzelemért és három perc elteltével a körmendiek egy ponttal jártak előrébb. Ezt követően Bailey dobott egy nagy kettest majd Mucza közeliével 4 perccel a vége előtt már két ponttal a szegedi csapat vezetett. Ezután Bailey megszerezte huszadik pontját, majd Locke köszönt be távolról, ezzel pedig hét pontra duzzadt a vendégek előnye. A hazaiak Tolbert vezetésével mindent megtettek azért, hogy egálra mentsék a meccset, de a fontos pillanatokban Locke és Bailey is megvillant, ezzel pedig megakadályozták, hogy lendületbe kerüljön a Körmend. Ezt követően már hiába küzdött foggal-körömmel a hazai csapat a vendégek behúzták a meccset 91-98-ra. 

Hatalmas győzelmet aratott az SZTE-SZEDEÁK a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Körmend otthonában. A debütáló Brendan Bailey fantasztikusan játszott. Összesen 27 pontot szerzett, öt triplájával széthúzta a pályát és a dupla-duplázó Woolridge mellett ő volt a csapat másik motorja. Tökéletesen kiegészítette a sokat vállaló, de mezőnyből sokat rontó 29 pontos Locke játékát is még emellett. 

 

Egis Körmend - SZTE-Szedeák 91-98 (31-16, 19-28. 17-23, 24-31)

Magyar Kupa, negyeddöntő
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Kapitány Gellért, Minár László Balázs (Fekete László)

Körmend: Basic 19/15, Takács 8, Morgan 14/9, Tolbert 30, Sylla 2. Csere: Ferencz 2, Durázi 12, Djogo 4, Kiss -.

Szeged: Woolridge 18, Balogh -, Locke 29/15, Bognár -, Lake 6. Csere: Zsíros 13/6, Bailey 27/15, Mucza 2, Cohill 3/3, Mayer -.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.