Sport

Harcba száll az olimpiai kvótáért a női kéziválogatott

Harcba száll az olimpiai kvótáért a női kéziválogatott

2024. április 10., szerda
Harcba száll az olimpiai kvótáért a női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott a debreceni selejtezőtornán harcolná ki az olimpiai részvételt, követve a már ötkarikás kvótás férfi nemzeti csapat példáját.

Fotó: MTI

 

Legutóbb a 2004-es athéni játékokon fordult elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is pályára lépett. A férfi válogatott az idén már márciusban, Tatabányán megszerezte a párizsi repülőjegyét, a nők pedig az 1-es számú kvalifikációs csoport küzdelmeinek otthont adó Főnix Arénában csütörtöktől vasárnapig küzdhetnek az indulási jogért

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese sorrendben Nagy-Britannia, Svédország és Japán ellen játszik a két kvóta egyikéért.

A britek helyett eredetileg Kamerun szerepelt volna a kvartettben, ám mint két nappal a torna előtt hivatalossá vált, az afrikai ország szövetsége nem tudta megoldani csapata Magyarországra utaztatását, így visszalépett. A briteknek a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottsága szabadkártyát adott.

A vb-vel ellentétben ezúttal számíthat a csapat a közönség támogatására a csaknem hatezer fő befogadóképességű Főnix Arénában.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Bukovszky Anna (Praktiker-Vác)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román), Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)

A torna menetrendje:
1. forduló, csütörtök: MAGYARORSZÁG - Nagy-Britannia 15.30 Svédország-Japán 18.00
2. forduló, péntek: MAGYARORSZÁG-Svédország 18.00 Japán - Nagy-Britannia 20.30
3. forduló, vasárnap: Nagy-Britannia - Svédország 16.45 MAGYARORSZÁG-Japán 19.15

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.