Sport

A második félidőben sikerült a fordítás: a Szeged a 89. percben győzte le a Haladást

A második félidőben sikerült a fordítás: a Szeged a 89. percben győzte le a Haladást

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 14., vasárnap
A második félidőben sikerült a fordítás: a Szeged a 89. percben győzte le a Haladást

Az előző fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia remek, kompakt és összeszedett játékkal nyert a Bozsik Arénában a Honvéd ellen. Ezúttal a Szent Gellért Fórumban a Haladás ellen várt kemény találkozó a szegedi csapatra.

Fotó: Gémes Sándor

 

A mérkőzés elején a Szeged próbált kezdeményezni, többet tartotta a labdát a hazai csapat, gyakrabban járatta a játékszert ellenfele térfelén. Komolyabb helytet azonban nem alakult ki egyik oldalt sem. A találkozó 14. percében a Haladás előtt adódott lehetőség, méghozzá abból kifolyólag, hogy Molnár-Farkas Tamás nem éppen a legjobb ütemben hagyta el kapuját, így a vendégek támadója eltudta sodorni a labdát. Két perccel később egy centerezett labda után észnél kellett lenni a szegedi védőknek, hogy ne legyen gól a szombathelyi támadás végén. Az ebből kialakult szögletet követően a vendégek csapakapitánya kotorta kapura a labdát, azonban erő híján csemege volt a szegedi kapusnak. Hazai oldalon a múlt héten, a Honvéd ellen győztes gólt szerző Zugiéber Ákos volt a legaktívabb. A félidő felénél gól nélkül álltak felek.

A következő percekben többször is a szombathelyi védelem mögé került a Szeged, azonban az utolsó előtti, vagy éppen az utolsó passzok, megmozdulások kivitelezésébe hiba csúszott minden alkalommal, így gól nem sikerült szerezni. Valójában a komoly helyzetek kialakítása sem valósult meg. A 41. percben érkezett a hidegzuhany, a Haladás értékesítette eddigi egyetlen helyzetét: egy jobb oldali akció végén Mohos gurította vissza a labdát Horváth elé, aki az ötösről betalált (0–1). A félidő végi csattanó hazai oldalon lehetett volna: a hosszabbítás percében Zuigéber készített Márkvárt elé a tizenhatoson belül, azonban a középpályás nem tudta lekezelni a labdát, így elúszott a lövés lehetősége.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Szombathelyi Haladás 0-1.

 

Nem sok kellett a második vendég gólhoz: Mohos kapott egy remek labdát a jobboldalon, jól is vette át, helyzetbe került, de eltörte lövését, a labda a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret. Tíz perc telt el a második játékrészből, amikor megvolt az első komoly esélye a Szegednek az egyenlítésre: egy jobb oldalról pontosan középre centerezett lapos labda után Borvető húzta sarokkal kapura a játékszert, a kapus azonban a helyén volt. Felpezsdült a mérkőzés, az iram is egy nagyobb fokozatba kapcsolt, helyzetek itt is, ott is. Zuigéber előtt adódott újabb lehetőség, azonban jobb lábával nem tudott túl járni Pálfi eszén. Újabb gól nem született, a mérkőzés háromnegyed eltelt (0-1).

A labda továbbra is többet volt a hazaiaknál. Voltak már kaput eltaláló lövései is a szegedieknek, azonban mind könnyű prédának bizonyult, és csak a statisztikát színezte. Végül a 76. percben megtört a jég: Magyar Zsolt szabadrúgása a rövidre érkezett, Márkvárt bevetődött a labdáért, amibe sikeresen belekapott, a játékszert pedig a jobb kapufáról pattant a hálóba (1–1). Nem adta fel a Szeged: a 88. percben egy szépen végigvezetett támadás során Márkvárt kapott egy remek kiugratást, aki higgadtan felnézett, majd tökéletesen tálalt a második hullámban érkező Bíró Bence elé, aki hét méterről passzolt belsővel a kapuba (2-1).

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Szombathelyi Haladás 2-1.

Merkantil Bank Liga 28. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 1626 néző előtt, vezette: Pillók Ádám (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas T. – Könczey (Kővári, a szünetben), Szilágyi Z., Horváth M., Gera N. – Haris (Bíró B., a szünetben), Magyar Zs. – Zuigéber, Márkvárt, Nagy R. (Óvári, 64.) – Borvető (Klausz, 64.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri V. (Beronja, 80.), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Szakály A., Zvekanov (Pintér A., 65.), Erdei, Mohos (Jancsó, 80.) – Kelemen M. (Szijjártó, 65.), Horváth R. Vezetőedző: Alekszandar Jovics
Gólszerzők: Márkvárt D. ('76), Bíró B. ('89) illetve Horváth R. ('41)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.