Sport

Fájó a BL-kiesés, de nincs sok idő a sebek nyalogatására

Fájó a BL-kiesés, de nincs sok idő a sebek nyalogatására

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 5., péntek
Fájó a BL-kiesés, de nincs sok idő a sebek nyalogatására

Csütörtök este Veszprémben is vereséget szenvedett az OTP Bank - Pick Szeged, így a veszprémiek kettős győzelemmel 76-62-es gólkülönbséggel jutottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Elmaradt a csoda Veszprémben

Bár ahogy Bánhidi Bence a meccs előtt elmondta, egy sportoló soha nem adja fel, az első, szegedi meccsen elszenvedett hétgólos vereség után az OTP Bank-Pick Szegednek kevés esélye volt arra, hogy ne a Veszprém készülhessen az Aalborg elleni negyeddöntőre.

Ismét nem indult jól a találkozó szegedi szempontból, ami korán meg is pecsételte a Pick sorsát. Akkora hátrányba került már összesítésben a szegedi együttes, hogy kisebb csoda lett volna ledolgozni azt. Ez félidőben 11 találatot jelentett.

A második félidőt is egy 3-0-val nyitották a hazaiak, és bár volt még 27 perc a meccsből, egyre inkább elkönyvelhető volt, hogy a Pick kettős vereséggel búcsúzik az idei BL szezontól. A statisztikában hatalmas szakadék tátongott a két csapat között, 19 eladott labdával zárta az összecsapást a Szeged. Így esély sem lehetett a továbbjutás kiharcolására.

Fotó: Eliza Solya

 

Kárpáti Krisztián: a veszprémiek mindkét meccsen jobbak voltak nálunk

Érthető módon távol állt az elégedettség Kárpáti Krisztiántól a mérkőzést követően, így értékelt:

Megérdemelten jutott tovább a Veszprém. Ennyi technikai hibával lehetetlen egy ilyen jó csapatot legyőzni. Szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, így belementünk egy futós mérkőzésbe, ez a hazaiaknak kedvezett. Voltak fellángolásaink, azonban a veszprémiek mindkét meccsen jobbak voltak nálunk. A folytatásban fizikailag és mentálisan is javulnunk kell. A Magyar Kupában és a bajnokságban próbáljuk majd bebizonyítani, hogy tudunk mi ennél jobban is kézilabdázni.

Fotó: Eliza Solya

 

Ligetvári Patrik szerint nincs ekkora különbség a két csapat között

A Veszprém magyar válogatott játékosa elmondta meccs utáni értékelésében, hogy szerint az eredmény nem feltétlenül tükrözi a két csapat közötti különbséget.

Én mindig tartom magam, hogy a Szeged egy jó csapat

- hangsúlyozta Ligetvári.

Az összecsapás után Ligetvári Patrik és Nagy Martin értékelt:

 

Nincs idő a kesergésre, menni kell tovább

Szombaton 18 órakor a PLER vendégszerepel a Pick Arénában, tehát szűk két nappal a Veszprém elleni kiesés után újabb feladat vár a Szegediekre. A PLER az első bajnokin és a Magyar Kupa negyeddöntőben sem adta meg könnyen magát, érdekes meccsre van kilátás.

Jövő héten újabb két bajnoki vár Kárpáti Krisztián legénységére: szerdán, szintén 18 órakor Szegedre érkezik a Ferencváros, amely a bajnoki tabella negyedik helyét foglalja el. Szombaton pedig a Budakalászhoz látogat a Pick Szeged, az a meccs 17 órakor veszi majd kezdetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.