Sport

Bánhidi Bence: egy sportoló egy percre sem adja fel

Bánhidi Bence: egy sportoló egy percre sem adja fel

2024. április 3., szerda
Bánhidi Bence: egy sportoló egy percre sem adja fel

Csütörtökön játssza a Veszprém elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóját az OTP Bank - Pick Szeged. A szegedi együttes csapatkapitánya, Bánhidi Bence a klubnak adott interjút az összecsapás előtt.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

A Pick Arénában lejátszott odavágó egy 37-30-as veszprémi győzelemmel ért véget. Nincs könnyű helyzetben a Pick Szeged. A csapakapitánytól azt kérdezték, mi lehet a cél a visszavágón.

Egy sportoló egy percre sem adja fel, küzd az utolsó pillanatig, addig, amíg le nem fújják a találkozót. Meg kell próbálnunk mindent, menni előre, küzdeni, hajtani. Van még hatvan percünk arra, hogy javítsunk. Rengeteg biztos helyzetet rontottunk el Szegeden, ilyen hiba ezen a szinten nem fér bele, mert azt gólokkal bünteti az ellenfél. Így jártunk a Veszprém ellen, mert már az összecsapás elején komoly hátrányba kerültünk, ziccereket lőhetett az ellenfelünk. Ezután volt egy remek időszakunk, ez reményt adhat a visszavágóra, hiszen nagy különbségről sikerült szorossá tenni az eredményt. Ez viszont rengeteg energiát emésztett fel, éppen ezért nyert hét góllal az ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy rengeteget tanultunk a hibákból, nagyon fontos lesz, hogy felszabadultan játszunk, visszaszerezzük az önbizalmunkat, mert az elmúlt időszakban nem sok sikerélményünk volt a Veszprémmel szemben

- mondta Bánhidi Bence.

Elárulta egy ilyen meccs előtt mit is mond a csapatnak, mint kapitány.

A legfontosabb, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Tartsunk össze, küzdjünk a klubért, a szurkolókért, egymásért. Ha ezeket megvalósítjuk, akkor úgy jöhetünk le a pályáról, hogy tiszta a lelkiismeretünk. Remek csapat a Veszprém, kiváló játékosok alkotják a keretét, ők a meccs esélyesei, de nincs legyőzhetetlen ellenfél. Ehhez viszont mindenkinek jól kell teljesítenie. Ismerjük őket, ők is ismernek minket. Itt, ezen a szinten már nincs meglepetés, a napi forma dönt. Felkészültünk, a Tatabánya elleni magabiztos siker jót tett a lelkünknek, igazi csapatkánt játszottunk hatvan percen keresztül. Felszabadultak voltunk, élveztük a játék minden pillanatát, ezt kell tovább vinnünk csütörtök estére, ez a legfontosabb.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.