Sport

Átgázolt a Ferencvároson a Pick Szeged - a bajnoki döntőben a Kékek

Átgázolt a Ferencvároson a Pick Szeged - a bajnoki döntőben a Kékek

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 10., szerda
Átgázolt a Ferencvároson a Pick Szeged - a bajnoki döntőben a Kékek

Színvonalas és nehéz meccsre számíthatott az OTP Bank - Pick Szeged a Ferencvárosi TC ellen, amelyet szerda kora este fogadott a Pick Arénában. A Pick Szeged egy PLER elleni sikerrel, az FTC egy Tatabánya elleni rangadó-döntetlennel hangolt a találkozóra.

Fotó: Gémes Sándor

 

A két csapat a bajnokság második fordulójában találkozott a fővárosban, akkor egy szoros meccsen 36-34-re a Pick szerezte meg a bajnoki pontokat. A vendégek keretében szerepelt a magyar válogatott legújabb csillaga, Imre Bence, továbbá a korábbi szegedi közönségkedvenc Balogh Zsolt is. Mindkét játékost kitörő ovációval fogadta a szegedi publikum.

Két Borbély Ádám védéssel és egy Nagy Bence góllal indult a találkozó, a vendégek szereztek vezetést. Az első szegedi találat az első lövését elrontó Stepancic nevéhez fűződött, majd Mackovsek jóvoltából megvolt a vezetés. Újabb két alkalommal nyerte párharcát az FTC hálóőre, neki is köszönhetően nem sokáig tartott a Pick előnye. Viszont a Ferencváros támadójátéka néhol akadozott, így kettővel elléptek a szegediek (5-3). Több mint 10 perc eltelt, de továbbra is fej-fej mellett a felek (7-7). A félidő felénél megvolt a Szeged vezetése, 9-8 állt az eredményjelzőn.

A 17. perc végén lépett először pályára Balogh Zsolt, a volt Pick Szeged játékos első labdaérintéseit hatalmas tapsvihar fogadta. Az utóbbi percek kimondottak jól alakultak hazai szempontból: sikerült egy ötgólos előnyt kiépíteni. A 20. percet átlépve megszületett a 15. szegedi találat, ami egy hétgólos előnyt biztosított, időt is kért a vendégek mestere. Ez nem sokat segített, a teljes összeomlás szélén állt az FTC, amikor helyzetig jutottak, akkor Mikler Roland mutatott be védést védést után. A 25. perc végén tízre duzzadt az előny (18-8). Ezután csaknem 13 perc után talált be ismét a Ferencváros, amely nem csoda, hogy komoly hátránnyal mehetett a szünetre.

Félidőben: OTP Bank - Pick Szeged - Ferencvárosi TC 19-10.

 

Gólváltásban haladtak a felek a második játékrész első perceiben. Majd a mérkőzésen először 11 volt a szakadék a felek között (23-12). Némileg tudott zárkózni az FTC, de nem állt közel ahhoz, hogy ismét meccsben legyen. A félidő felénél 28-16 állt az eredményjelzőn. Nagy Martin szebbnél szebb védéseket mutatott be, esélyt sem adva a vendégeknek az eredmény kozmetikázására.

Szilágyi Benjámin lőtte a harmadik Pick gólt, ami egy 13 gólos vezetést jelentett a 48. percben. Az előny csak nőtt, az FTC már elfáradt, érthető módon fiatal játékosai nem tudták tartani a lépést. Ennek ellenére is minden tiszteletet és megbecsülést megérdemeltek a sok hiányzóval felálló fővárosiak. A szegedi cserék is jól szálltak be, mindenki kivette a részét a nagyarányú sikerből. 16 góllal nyertek végül a szegediek.

Végeredmény: OTP Bank - Pick Szeged - Ferencvárosi TC 39-23.

 

K&H férfi kézilabda liga 22. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Nagy Ferenc, Túróczy József
OTP Bank - Pick Szeged - Ferencvárosi TC 39-23 (19-10)
OTP Bank - Pick Szeged: Imsgard E., Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Miguel M., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Molina C., Garciandia I., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Ferencvárosi TC: Bognár A., Nagy B., Mészáros B., Imre B., Balogh Zs., Pordán B., Debreczeni D., Borbély Á., Mészáros M., Győri K., Csörgő K., Mikita J., Fülöp P., Szepesi Zs., Bujdosó B., Kovacsics P., vezetőedző: Pásztor István
Kiállítás: Gaber M. ('39)
Hétméteres: 4/4 illetve 2/4

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.