Sport

Újabb sima szegedi győzelem a rájátszásban

Újabb sima szegedi győzelem a rájátszásban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 25., hétfő
Újabb sima szegedi győzelem a rájátszásban

A Dunaújváros után a Miskolc ellen is 3–0-ra győzött a Vidux-Szegedi RSE.

Fotó: Kocsis Alíz

 

Az Extraliga alsóházi rájátszásának tabelláját ezzel vezeti a szegedi együttes, mint egyetlen hibátlan alakulat. 

Az első szettben 17:15-nél már közel voltak a miskolciak, de a végjátékban nem kellett izgulni (25-18). A második játékrész végig izgalmas volt, az első felében mindkét félnél sok hibával. 24:22-ig egyszer sem volt két pontnál nagyobb különbség a csapatok között (25-22). A harmadik szett elején szerzett hárompontos előnyét végig őrizte Berkes Zoltán gárdája, ezzel meglett a sima győzelem (25-21).

A Vidux-Szegedi RSE legközelebb március 31-én, vasárnap lép pályára a TFSE vendégeként.

Berkes Zoltán a következőképpen értékelte a sikert:

Kiélezett meccsre számítottam, annak ellenére is, hogy tudtam, kulcsjátékosok hiányoznak majd az ellenféltől. Sajnos nálunk is ez volt a helyzet, hiszen sérülés miatt Davi Pozzobon és Borsi Levente sem tudott pályára lépni. Voltak ugyan hullámvölgyeink, de agresszív támadásokat és nyitásokat kértem a csapattól, az ilyen kockázatvállalás pedig hibákkal jár. Végtelenül elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, végig koncentrálva játszottak.

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Peka Bau 3–0 (-18, -22, -21)
Férfi röplabda Extraliga, rájátszás a 9-12. helyért, 2. forduló. Szeged, Városi Sportcsarnok, 110 néző. Vezette: Szél, Tillmann.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Kasnyik, Gönczi, Trindade Da Rocha, Csányi. Csere: Polyák (libero). Vezetőedző: Berkes Zoltán.
MEAFC-Peka Bau: Simkó, Komlósi, Kanellopoulos, Faragó, Árva, Gombkötő. Csere: Fenyvesi (libero), Kapusi. Vezetőedző: Varga László Mihály.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.