Sport

Új energiák az SZTE-Szedeák körül

Új energiák az SZTE-Szedeák körül

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 2., szombat
Új energiák az SZTE-Szedeák körül

Az elmúlt hetek rosszabb eredményeinek következményeként, a Körmend elleni bajnoki vereséget követően Nikola Lazics úgy döntött, távozik az SZTE-Szedeák vezetőedzői pozíciójából, lemondását pedig a klubvezetés elfogadta. Az edzőváltás után, a Pécs elleni mérkőzés előtt a szegediek játékosával, Balogh Szilárddal beszélgettünk.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

Sorozatban öt bajnoki vereség áll a Szedeák neve mellett, köztük egy kupasiker jött össze a szegedi csapat számára.

 

Új energiákat hozott az edzőváltás

A vezetőedzői pozícióban "visszacsere" történt, a Szedeák szakmai munkáját a szezon hátralévő részében ugyanis az a Simándi Árpád irányítja, aki 2022-ben Magyar Kupa-ezüstérmet nyert a szegediekkel és tavaly január végén éppen Lazicsnak adta át a karmesteri pálcát.

Meg nehéz ebben válaszolni. Nyilván nem telt még el olyan sok idő azóta, két hete vagyunk újra Simándy Árpival. A magyarok ismerték őt régebbről, vagy aki esetleg még nem dolgozott vele együtt, ő is már hallott róla  a válogatottból, vagy aki benne van a magyar kosárlabda közösségben, akkor ők valószínűleg ismerték. Nyilván a légiósoknak teljesen újdonság volt. Azt gondolom, hogy kell még egy kis idő, de szerintem az első hét az nagyon jól sikerült. Új energiák voltak, kemény edzések. Szerintem nem is játszottunk rosszul

- mondta Balogh Szilárd.

Vajon mennyire fontos, hogy egy olyan edzővel dolgozhatnak együtt, akit a játékosok nagy része ismert már?

Szerintem ez abból a szempontból nagyon fontos, hogy nem kell nulláról elkezdeni a közös munkát, illetve ő már ismert minket, ismerte a srácokat, meg követte a meccseinket is. Látta, hogy milyen szisztémában játszunk, talán látta, hogy milyen hiányosságokkal, úgyhogy ő tényleg naprakész volt velünk kapcsolatban, így azt gondolom, hogy ez a közös munkát sokkal dinamikusabban tudtuk elkezdeni, sokkal jobban fölvettük a ritmust, nem kell annyi idő talán, hogy ő is átlássa a dolgokat, és hogy összeszokjunk, szerintem ez sokat segített.

Újabb kemény meccs vár a csapatra. (Fotó: SZTE-Szedeák)

 

A Pécs következik

A Pécs ellen tért vissza edzőként Simándi Árpád. Az egyetemek csatájának első felvonását a Pécs nyerte Szegeden.

Nyilván nehéz idegenben játszani, meg tudjuk, hogy milyen csapat a Pécs, nagyon agresszívak. Én azt gondolom, hogyha föl tudjuk venni a saját ritmusunkat, és ahogy mondtam is, nagy energiákkal és önbizalommal telve tudunk játszani, akkor szerintem bárki ellen lehet esélyünk, és arra is fogunk törekedni, hogy nyilván megpróbálunk nyerni idegenben is

- osztotta meg gondolatait a Balogh Szilárd.

Tizenkettedik a Szedeák az NB I. tabelláján, mindössze egy pontra a nyolcadik, playoffot jelentő helytől, rendkívül szoros a tabella. A nüanszokon múlhat minden itt az utolsó fordulókban.

Ezt nem is tudom, hogy mióta, vagy milyen rég volt utoljára ilyen szoros a bajnokság. Mi is voltunk már ötödikek, nyolcadikak, most tizenkettedikek. Ilyenkor nem vagyok benne biztos, hogy azzal kell foglalkozni, hogy ki mit játszott, meg hogy épp most hányadik helyen vagyunk, hanem meg kell próbálni a legpozitívabban a következő meccsre koncentrálni, a következő edzésre koncentrálni, és szerintem akkor lehet esélyünk, hogyha az adott pillanatban és az adott helyen a 100 százalékot nyújtjuk, és akkor reméljük, hogy el tudjuk csípni a playoffot. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.