Sport

Hazai pályán is vereséget szenvedett az SZTE-Szedeák

Hazai pályán is vereséget szenvedett az SZTE-Szedeák

2023. november 23., csütörtök
Hazai pályán is vereséget szenvedett az SZTE-Szedeák

Sorozatban négy győztes meccs után utazott Körmendre az előző héten az SZTE-Szedeák csapata, ahol megszakadt a szegediek győzelmi szériája. A javítás lehetősége hazai pályán a Pécs ellen volt adott csütörtök este. A Szeged 5–3-as mérleggel várhatta az egyetemek csatáját.

Fotó: IMRE FARAGO. 

 

Az első negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követően viszont átvették az irányítást a szegedi kosarasok és egy 8-2 es futással öt pontos előnyt építettek ki. A kezdeti megingás nem törte meg a pécsi csapatot, a vendégek tartani tudták a lépést, de a negyed végére összeállt a Szedeák védekezése, és elvették a vendégek tripláit és ettől nagyon statikussá vált a pécsiek játéka. Nem nem tudtak megoldást találni a hazaiak agresszív támadójátékára, így az első negyedet követően 31-23-ra vezetett a szegedi gárda.

A második negyedben mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított, de a vendégek nem tudtak mit kezdeni a szegediek jól záró védekezésével. A sok pécsi eladott labda és kihagyott helyzet azt eredményezte, hogy a Szedeák játékosai egyszerűen átrohantak az ellenfélen. A pécsiek védekezése kész átjáróház volt, és ennek köszönhetően a szegedi kosarasok rengeteg könnyű kosarat szereztek. Öt perc telt el a játékrészből, és magabiztos előnyt épített ki a Szedeák. Ezt követően viszont felpörögtek a vendégek, akik egy 10-2-es rohanással visszajöttek a meccsbe, kihasználták azt, hogy a hazaiak nem tudtak mit kezdeni az egészpályás letámadásukkal és emiatt rengeteg labdát adtak el. A vendégek teljesen megtörték a szegedi gárda lendületét és 49-52-re át is vették a vezetést. Az utolsó támadásból Noah Locke még bevágott egy hatalmas triplát, így 52-52-vel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőben ott folytatták a vendégek, ahol az elsőben abbahagyták és egy 12-6-os futással könnyedén ledominálták a szegedi csapatot, így tehát öt percet követően már hat ponttal vezettek a pécsiek. A vendégek azonban nem tudták megtörni a Szedeák játékosait, akik a harmadik negyedben végig tapadtak, és Lake remeklésének köszönhetően két perccel a negyed vége előtt ki is tudtak egyenlíteni. Végül azonban egy pontos vendég előnnyel fordulhattak a csapatok az utolsó játékrészre.

Az utolsó negyedben a Szedeák nagy erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, de nem tudott mit kezdeni a vendégek szoros emberfogásos védekezésével. A Szedeák egyértelműen csak azért tudott végig meccsben maradni, mert a szemmel láthatóan nagyon elfáradó pécsieknek bedeszkázták a gyűrűt. A szegedi oldalon Woolridge, valamint Locke minden követ megmozgatott, azért, hogy végig lőtávolságban tudjon maradni a Szedeák. Óriásit küzdöttek a szegedi kosarasok, de hazai pályán 97-90-re alulmaradt az NKA Péccsel szemben. 

Az egyetemek csatáját a mai napon a pécsiek nyerték, a szegedi csapat pedig a négy meccses győzelmi sorozatát követően már másodjára szenvedett vereséget.

 

SZTE-Szedeák - NKA Universitas Pécs 90-97 (31-23, 21-29, 24-25, 14-20)
NB I., 9. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Szeged: Woolridge 28, Locke 22/12, Cohill 4, Bognár 12, Lake 14. Csere: Zsíros 7/3, Mucza 3/3, Mayer.
Pécs: Kerpel-Fronius 2, Luzaics 9/9, Scherer 2, Durmo 28/3, Meleg 14. Csere: Nikolics 15/6, Manjgafic 22/9, Lados -, Benke 5, Herger -.

 

A következő fordulóban, jövő hét szombaton Kaposváron vendégszerepel a Szedeák.

Borítókép: IMRE FARAGO.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.