Sport

Itthon kezdi az alsóházi rájátszást a Szegedi RSE

Itthon kezdi az alsóházi rájátszást a Szegedi RSE

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 19., kedd
Itthon kezdi az alsóházi rájátszást a Szegedi RSE

A Városi Sportcsarnokban játssza első mérkőzését az NBI Extraliga alsóházi rájátszásában a Vidux-Szegedi RSE férfi csapata.

Fotó: Kocsis Alíz

 

A szegediek ellenfele a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület lesz. Négy nap múlva pedig a MEAFC-Peka Bau csapatával mérkőzik meg a Szeged. Az SZRSE a legjobb eredményt szeretné elérni a 9-12. helyért folytatott harcban, még akkor is, ha jelenleg több lesérült játékos is van a keretben.

Az alapszakaszt a kilencedik helyen zárta a Szegedi RSE, 21 pontot gyűjtve. A csapat neve mellett 8 győzelem és 14 vereség állt.

Március 20. (szerda) 19:30
Férfi röplabda Extraliga, rájátszás a 9-12 helyért, 1. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok
Vidux-Szegedi RSE – Dunaújvárosi Központi Sportegyesület

Március 24. (vasárnap) 18:00
Férfi röplabda Extraliga, rájátszás a 9-12 helyért, 2. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok
Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Peka Bau

Berkes Zoltán vezetőedző a következőképpen beszélt a csapat előtt álló időszakról:

Két mérkőzést fogunk játszani a héten, szerdán a Dunaújváros ellen, a másikat pedig vasárnap a Miskolc ellen. Az alapszakasz befejezése óta eltelt időszakot igyekeztünk kihasználni arra, hogy a hiányosságainkat, hibáinkat javítsuk, illetve igyekeztünk a kisebb-nagyobb sérülésekből felépülni. Sajnos Borsi Levente csuklósérülése miatt továbbra sem tud a rendelkezésünkre állni, Davi Pozzobon brazil játékosunk is combsérülés miatt még lábadozik. Sérülése javulóban van, de még nem százszázalékos. Ezen kívül még néhányan küzdenek kisebb sérülésekkel. Ez a kis pihenő lehetőséget nyújtott arra, hogy kissé összedrótozzák magukat. A Dunaújváros fiatal, tehetséges, agilis játékosokból áll, több mérkőzésen bizonyították már, hogy jó teljesítményre is képesek, úgyhogy igyekszünk a legjobb formánkat mutatni. Mindenképpen szeretnénk egy jó és motivált hajtós játékot a pályára rakni ellenük. A Miskolc rutinos, sok csatát megélt játékosokból álló csapat, akik az utóbbi időszakban egyre jobb formában röplabdáznak, úgyhogy mindenképpen jó mérkőzésre számítok ellenük. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, mindenképpen a legjobb játékunkra lesz szükség. Bízom benne, hogy a lehetőségeinkhez képest a legjobb összeállításban tudunk ellenük a pályára lépni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.