Sport

Első a lehetséges hatból: összecsap a Pick Szeged és a Veszprém

Első a lehetséges hatból: összecsap a Pick Szeged és a Veszprém

Az örökrivális érkezik a Tisza-partra. A Bajnokok Ligája párharc első felvonását játszák.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 27., szerda
Első a lehetséges hatból: összecsap a Pick Szeged és a Veszprém

Az idei szezonban akár még hat alkalommal is találkozhat az OTP-Bank Pick Szeged és a Telekom Veszprém, ezek közül az első összecsapás érkezik csütörtökön, méghozzá a Bajnokok Ligájá nyolcaddöntőjében. A mérkőzés 18:45-kor veszi kezdetét a Pick Arénában, ahol teltház lesz

Az első perctől maximális koncentrációra lesz szükség. (Fotó: Eliza Solya)

 

Az első találkozás a szezon során

A felek november 11-én a bajnokságban csaptak össze a Pick Arénában. A találkozó a veszprémiek 30-25-ös sikerét hozta. Hatalmas balszerencse érte a hazaiakat: Bánhidi Bence vádlija megsérült a bemelegítés során, így nem tudta vállalni a játékot.

A mérkőzés előtt a Pick Szeged történelmének legsikeresebb edzőjét, Juan Carlos Pastort köszöntötték. A spanyol tréner tíz évig vezette a Pick Szegedet, ennek elismeréseként felkerült a Legendák Falára. A kitüntetést Csányi Sándor klubtulajdonos adta át Pastornak, aki láthatóan meghatódott az elismerés és a Pick-szurkolók hangja hallatán.

 

Tavaly is keresztezték egymás útját a BL-ben

Nem túl kedves emlékként élhet a szegedi szurkolók emlékezetében az előző Bajnokok Ligája kiírás Veszprém elleni párharca, hiszen ez a végállomást jelentette. A bakonyiak oda-vissza legyőzték a Pick Szegedet. Hasonlóan hazai környezetben kezdtek a Kékek, és egy nagyon súlyos, 13 gólos vereség lett a vége, 23-36. Veszprémben nem sok reménnyel utazhatott a Szeged, az a meccs 38-33 lett.

A Szeged szeretné elkerülni a tavalyi forgatókönyvet. (Fotó: Blikk/Czerkl Gábor)

 

Ezúttal mi várható

A Pick Szeged a Bajnokok Ligája csoport hatodik helyén végzett, felemás eredményekkel, így történhetett meg, hogy a másik csoport harmadik helyén záró Veszprémet kapta meg a nyolcaddöntőben. Az örökrivális számára sem úgy alakult a csoportkör, ahogy eltervezték, nem sikerült megszerezni az első két hely valamelyikét, ami automatikus továbbjutást ért volna a negyeddöntős körbe. A bakonyiak oldalán sem örültek a Szegednek, mint ellenfélnek.

Kemény csata, és fantasztikus hangulat várható a teltházas Pick Arénában. A mérkőzés, és a párharc nüanszokon múlhat, ezt tudják mindkét oldalt. A két csapat tele klasszis játékosokkal, kérdés ki fog ki jobb napot. Egy teljesen háromesélyes összecsapás várja a szegedi publikumot.

Igazi katlanná kell varázsolni a Pick Arénát. (Fotó: Eliza Solya)

 

Akár további öt alkalommal láthatjuk még az örökrangadót

A BL-párharc visszavágóját egy hét múlva, április 4-én játsszák a felek. A bajnokságban április 19-én csap össze a Szeged és a Veszprém, a találkozó kiemelt jelentőséggel bír az alapszakasz végkimenetele szempontjából.

A Magyar Kupa elődöntőben ugyan elkerülték egymást az óriások, de jó eséllyel a döntőben megmérkőznek. A Picknek ehhez a HSA-NEKA ellen kell továbbjutni, míg a másik ágon a címvédő veszprémieknek a Dabast kell felülmúlni.

A szezont a bajnoki döntő zárja, ami az előjelek szerint (nagy meglepetés lenne, ha nem így történne) a Pick Szeged és a Telekom Veszprém részévtelével lesz megrendezve. Ebben az esetben további két meccs gyarapítja a rangadók sorát.

 

Hangolódjunk Rosta Miklós utolsó másodpercekben szerzett góljával, ami bajnoki aranyat ért a Pick Szegednek 2022-ben:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.