Sport

Várat magára a továbbjutás: végletekig szoros meccsen kapott ki a Pick Szeged

Várat magára a továbbjutás: végletekig szoros meccsen kapott ki a Pick Szeged

Az éllovas győzelemmel távozott a Tisza-partról. Várni kell még a szegedi továbbjutásra.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 28., szerda
Várat magára a továbbjutás: végletekig szoros meccsen kapott ki a Pick Szeged

Kulcsfontosságú Bajnokok Ligája rangadó várt a Pick Szegedre, amely a továbbjutás sorsáról döntött. Az ellenfél a csoportelső THW Kiel együttese volt, amely ellen Németországban egy kiélezett meccsen 35-32-re kapott ki a Szeged. A Kékek számára mindössze egy pont volt szükséges a továbbjutás eléréséhez, viszont abban az esetben, ha a Kolstad kikap vagy döntetlent játszik csütörtökön a Kielce ellen akkor még a vereség is belefért a szegediek számára.

A utolsó másodpercekig úgy tűnt meglehet, de még várni kell a továbbjutásra. (Fotó: Ujvári Sándor)

 

Nagyszerűen, két Frimmel góllal, és közte egy Mikler védéssel indult a találkozó, viszont a németek jól használták ki emberelőnyüket és gyorsan egyenlíteni tudtak. Már az összecsapás első perceiben érezhető volt, hogy a szegedi publikum milyen nehéz körülmények közé is állítja a Kiel csapatát. Hibába vezetett második, majd harmadik alkalommal is két góllal a Szeged, a fehér mezes vendégek visszajöttek (6-6). Balszerencsésnek mondhatta magát a Pick, az első tíz percben három alkalommal is a kapufa állt a gólszerzés útjába. Több mint négy perc szünet után tudtak ismét betalálni a hazaiak, amely a háromgólos német vezetés csökkentését segítette a félidő felénél (7-9).

A mérkőzést a legjobban továbbra is a csapatok ingázó teljesítménye jellemezte: miután a Pick több percre is góltalan volt, ellépett a Kiel, viszont egy háromgólos sorozattal sikerült a zárkózás. Kétgólos különbséggel fordultak a felek a játékrész utolsó 5 percére, Mikler Roland védései meccsben tartották a Szegedet (12-14). Mindkét oldalt további két-két gól született, így megtartották előnyüket a németek. Nem várt könnyű második félidő a Pick Szegedre.

Félidőben: OTP-Bank Pick Szeged - THW Kiel 14-16.

Mikler ismét a csapat egyik legjobbja volt. (Fotó: Ujvári Sándor)

 

A második játékrész éppúgy indult mint az első: két szegedi góllal, ráadásul egy duplázóval ismét, csak ezúttal nem Frimmel, hanem Martins köszönt be kétszer. Fej-fej mellett haladtak a felek, kiállítás volt itt is és ott is, szorossá vált a találkozó ismét, ami érződött a Pick Aréna hangulatán is, húsz perc volt még hátra (19-19). Ahogy teltek a percek egyre inkább feszült és parázs lett a meccs hangulata. A félidő felénél 21-22-vel álltak a felek, a németek vissza-visszavették szűk előnyüket. Rendkívüli utolsó 15 perce volt kilátás.

Továbbra sem remegett meg egyik csapat keze sem, egymás mellett haladtak. Döntetlen állás állt az eredményjelzőn az utolsó 10 perc előtt (24-24). Mikler Roland újabb fantasztikus védése és Sostaric nyolcadik gólja előnyhöz juttatta a Szegedet, amely 5-4 után vezetett ismét. (25-24). Innentől több alkalommal is előnybe került a Pick, de a vendégek egyenlíteni tudtak folyamatosan. Az 59. perc elején 27-27 volt, viszont a Szeged hibázott támadásában. Kárpáti Krisztián 52 másodperccel a vége előtt kért időt, amikor csapata egygólos hátrányan találta magát. Hét a hat ellen kezdte támadását a Pick, viszont becsúszott a hiba, a németek lepörgették a maradék másodperceket, és megnyerték a mérkőzést.

Végeredmény: OTP-Bank Pick Szeged - THW Kiel 27-28.

 

EHF Bajnokok Ligája 13. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Mirza Kurtagic, Mattias Wetterwik
OTP-Bank Pick Szeged - THW Kiel 27-28 (14-16)
OTP-Bank Pick Szeged: Bodó R., Martins M., Imsgard E., Mikler R., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B.,  Kalarash G., Molina C-. Garciandia I., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B., vezetőedző: Kárpáti Krisztián
THW Kiel: Duvnjak D., Reinkind H., Landin J., Overby P., Weinhold S., Mrkva T., Wiencek P., Ekberg N., Johansson E., Dahmke R., Gurbindo M., Bellahcene S., Wallinius K., Bilyk M., Pekeler H., Á. Skipagotu E., vezetőedző: Jicha Filip
Hétméteres: 2/2 illetve 2/3
Kiállítás: Bombac D. ('3), Kalarash G.('37) illetve Reinkind H. ('17, '28), Pekeler H. ('41), Wiencek P. ('47)

Várat magára a továbbjutás, amire szükség lenne:

  • Pick Szeged siker Párizsban vagy,
  • Kolstad botlás a Kielce ellen

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.