Sport

Tegnap nem sikerült, ma összejöhet: továbbjuthat a Pick Szeged

Tegnap nem sikerült, ma összejöhet: továbbjuthat a Pick Szeged

Szoros a BL csoport állása. Tegnap lezárulhattak volna a fő kérdések.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 29., csütörtök
Tegnap nem sikerült, ma összejöhet: továbbjuthat a Pick Szeged

Szerdán egy végletekig szoros meccsen, egy góllal maradt alul az OTP-Bank Pick Szeged a THW Kiel ellen. A tét a továbbjutás volt, ami tegnap még nem sikerült, ma viszont egy kedvező eredménnyel összejöhet.

Tegnap nem volt ok az örömre. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

Tegnap valamelyest kikerült a Szeged sorsa a saját kezéből

A Machineseeker EHF Bajnokok Ligája 'A' csoportjának utolsó hazai mérkőzését játszotta a csoportot vezető német THW Kiel ellen a Pick Szeged. A vége 28-27 lett a németek javára, aminek a Kolstad örülhetett igazán. A norvégok előtt azonban komoly feladat áll csütörtök este: nyerniük kell a Kielce otthonában.

A Pick Szeged, a Zagreb és a Kolstad is kieshet még.

 

Amennyiben a Kolstad megveri a lengyel ellenfelét, abban az esetben az utolsó körben dől el minden. A szegedi együttes Párizsban a PSG ellen lép pályára, míg a norvégok a Pelistert fogadják hazai pályán, utóbbi szinte egy biztos hazai győzelemként könyvelhető el.

A Zagreb a PSG csapatát fogadja, majd a Szegedet legyőző, csoportgyőztes Kiel lesz az ellenfele Németországban.

 

Nehéz feldolgozni az eredményt

Nehéz most értékelni… Mindkét csapat nagyszerűen küzdött. Tudtuk, hogy a Kiel a világ egyik legjobb csapata, nagy tempóban játszanak, rendezetlen védelem ellen pedig rendkívül veszélyesek. A vereség ellenére dicséret illeti a játékosaimat, mert megpróbáltunk mindent, és talán rászolgáltunk volna az egy pontra, de ilyen a sport. A továbbjutásunk sajnos így nem csak a saját kezünkben van

mondta Kárpáti Krisztián a vesztes BL-meccs után.

Sebastian Frimmel a következőképpen fogalmazott:

Bosszús vagyok, mert legalább egy pontot szerezhettünk volna, de ez a kézilabda, nem lehet mindig nyerni, pontot szerezni. Egészen elképesztő, ahogy a Kiel a Bajnokok Ligájában teljesít, jár az elismerés nekik. A jövő héten Párizsban meg kell próbálnunk pontot szerezni.

Lapunknak Bánhidi Bence a következőképpen látta a Kiel elleni eredményt:

 

Az ellenfél is méltatja a Pick Szegedet

Büszke vagyok a srácokra, mert hittek magukban, így két vereség után harmadszor már sikerült nyernünk a PICK Arénában. Sűrű időszakot élünk meg, rengeteg meccsünk van, ez a meccs is intenzív volt. Erős csapat a Szeged, figyelemreméltó eredményei vannak a szezonban, a szerencse is kellett, hogy győzni tudjunk

- fogalmazott Filip Jícha a Kiel vezetőedzője.

A vendégek svéd játékosa, Eric Johansson azt mondta

remekül küzdött mindkét csapat, nehéz dolgunk volt, így büszkék lehetünk erre a sikerre. Sok sikert kívánok ellenfelünknek a szezon további részére.

Saját tapasztalat alapján is mondhatom, hogy a német ellenfél nagyra becsülte és becsüli a Pick Szegedet. A találkozót követően a német szurkolók jelentős hányadával utaztam a trolin, akik arról beszélgettek, hogy milyen remek meccset is játszottak, szerencséjük is volt a győzelem megszerzésében. Többen mondták, milyen remek Aréna ás hangulat fogadta őket, remekül érezték magukat Szegeden.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató itt hallgatható meg:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.