Sport

Sikeresen megtette utolsó világbajnoki kilométereit Olasz Anna

Sikeresen megtette utolsó világbajnoki kilométereit Olasz Anna

2024. február 7., szerda
Sikeresen megtette utolsó világbajnoki kilométereit Olasz Anna

Szimcsák Mira a 20., Olasz Anna a 33. helyen zárt a nyíltvízi úszók szerdai 5 kilométeres versenyében a dohai világbajnokságon.

Fotó: Kovács Tamás

 

Az már korábban eldőlt, hogy korábbi betegsége miatt Fábián Bettina ebben a számban nem indul, így tartalékként Olasz Anna lép a helyére. A harmincéves szegedi sportolónak ez így karrierje hetedik, egyben utolsó világbajnoki szereplése.

A körülmények ezúttal is hasonlóan voltak a dohai öbölben, kellemes hőmérséklet, enyhe szél és hullámzás, ez várt a 65 fős mezőnyre a három 1660 

 Ennek a szezonnak, ugye, úgy mentem neki, hogy az utolsó lesz, szóval ez kérdés nélkül az utolsó világbajnokságom

 mondta az MTI-nek Olasz Anna.

Egy héttel ezelőtt még úgy volt, nem fogok úszni, végül ezt az egészet ajándéknak fogtam fel, hiszen tisztában voltam vele, hogy nem vagyok csúcsformában. Úgy álltam, hozzá, hogy ez az utolsó világbajnoki versenyem, ki kell élveznem az egész hangulatát.

 

A karrierje során egy egyéni (2015, Kazany, 25 km) és két csapat világbajnoki (2022, Budapest, 2023, Fukuoka) ezüstérmet szerzett Olasz Anna megjegyezte, még a mezőny közepén is óriási volt a harc a minél jobb helyezésekért.

Ez lehet, hogy nem fog hiányozni, de azért a lehető legjobbamat akartam nyújtani. Viszont az is bennem volt, hogy ezt most szeretném kiélvezni

 - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.