Sport

Szegediért szoríthatunk: Olasz Anna indul az öt kilométeres nyíltvízi úszásban

Szegediért szoríthatunk: Olasz Anna indul az öt kilométeres nyíltvízi úszásban

Szegedi váltott szegedit

2024. február 2., péntek
Szegediért szoríthatunk: Olasz Anna indul az öt kilométeres nyíltvízi úszásban

A szerdai női 5 kilométeres nyíltvízi úszásban Fábián Bettina helyett egy másik szegedi úszó, Olasz Anna indul majd a dohai vizes világbajnokságon.

Fotó: MTI

 

A magyar szövetség pénteki hírlevele szerint Fábián a szombati 10 kilométeren szerepel majd, akárcsak Szimcsák Mira, ám a szerdai megmérettetést már nem vállalja. Kettőjük számára kizárólag a párizsi olimpiai kvótaszerzés a tét, ami csak 10 kilométeren érhető el.  

A decemberi, maderiai világkupán ezüstérmes Fábián január közepén tíz napig nem tudott edzeni tüszős mandulagyulladás miatt.

 Kezdem összeszedni magam, könnyítünk, állok elébe a versenynek. A betegség nem könnyítette meg a helyzetemet, de mindenkinek lehetnek nehézségei, így alakult, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból. Ez a leállás nem tudott kizökkenteni, azaz ugyanúgy készülök, mint bármikor máskor

- közölte a tavalyi LEN Európa-kupa összetett győztese.

Edzője, Kutasi Gergely kiemelte: 

ez a sportág mindig is arról szólt, hogy az adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet, és ez most sincs másképp, akár a versenykörülményekről, akár az előzményekről van szó.

Hozzátette: "Betti bele fog állni, tudom, hogy most kicsit fintorog a nagy szél és a hullámok miatt, de ez mindig így van, aztán Madeirán ennél sokkal durvább viszonyok között lett ezüstérmes."

Öt kilométeren az eredetileg csak tartaléknak jelölt Olasz Anna áll rajthoz, akinek ez lesz a hetedik világbajnoksága,

míg Fábián ezt a számot kihagyja, és 10 kilométer után az éremeséllyel kecsegtető váltóra kíván koncentrálni.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.