Sport

Pádár Nikolett és Nádas Bence lett Szeged sportolója 2024-ben

Pádár Nikolett és Nádas Bence lett Szeged sportolója 2024-ben

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 16., péntek
Pádár Nikolett és Nádas Bence lett Szeged sportolója 2024-ben

Ismertették a két sportolót, akik kiérdemelték az elismerést.

 

 

Pádár Nikolett olimpiai kvótával rendelkezik 200 méter gyorson, mely versenyszám döntőjében a hatodik helyen zárt a dohai vizes világbajnokságon. Ötéves korában kezdte az úszást a Szegedi Úszó Egyletben, 17 éves korára nemzetközi szinten ért el jelentős eredményeket. A Tömörkény-gimnázium tanulója Nikolett, aki 2023-ban az MTI választásán az év úszója lett, továbbá a Magyar Úszó Szövetség az év legeredményesebb ifjúsági korú úszónőjének választotta a szegedi sportolót.

A Pádár Nikolett, Ábrahám Lilla Minna, Molnár Dóra, Késely Ajna összeállítású 4x200 méteres női gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett a dohai úszó-világbajnokság döntőjében, a párizsi olimpiára pedig kvalifikálták magukat.

Legfőbb eredményei:
Eb: 1 bronz
Ifjúsági Vb: 5 arany
Ifjúsági Eb: 10 arany, 2 ezüst, 3 bronz

Fotó: MTI / Kovács Tamás

 

Nádas Bence kajakozó háta mögött már számos siker áll, mind korosztály, mind felnőtt sportpályafutása során: olimpiai negyedik hely és világbajnoki cím. A 2014-es szegedi ifjúsági világbajnokságon kajak egyes 200 méteren aranyérmes lett, később a felnőtt világbajnokságon a 4x200 méter váltót  is megnyerte. Ezzel 18 évesen minden idők legfiatalabb felnőtt világbajnoka lett.

A 2020. évi nyári olimpiai játékokon kajak kettes 1000 méteren Kopasz Bálinttal a 4. helyen végzett, kajak négyes 500 méteren 7. lett a magyar csapat tagjaként. Jó eséllyel pályázik a 2024-es párizsi olimpiai játékokon való indulásra.

Legfőbb eredményei:
Vb: 2 arany, 3 ezüst, 1 bronz
Eb: 4 arany, 1 bronz
Ifjúsági Vb: 1 arany, 2 ezüst

Számos érem a szegedi sportoló vitrinében.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.