Sport

Nemzetközi elismerés övezi Bánhidi Bence hétközi játékát (videó)

Nemzetközi elismerés övezi Bánhidi Bence hétközi játékát (videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 17., szombat
Nemzetközi elismerés övezi Bánhidi Bence hétközi játékát (videó)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a Bajnokok Ligája 11. fordulójában a legértékesebb játékosnak (MVP) a Pick Szeged csapatkapitányát választotta. Bánhidi fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő a Kolstad elleni 29-27-es létfontosságú győzelem alkalmával.

A Kolstad játékosai tapasztalhatták, hogy a 29 éves játékos nehezen tartható. (Fotó: MTI/Bús Csaba)

 

Bánhidi Bence mindössze tíz lövésből nyolc gól szerzett, ami csapatában a legtöbb volt. Világklasszis beállós teljesítményt tett le az asztalra ismét, igazából ott folytatta, ahol az Európa-Bajnokságon abbahagyta.

Az idei BL-szezonban 29 találatnál jár a beálló, a most csütörtöki összecsapás volt számára a legtermékenyebb idáig. Különösen fontos lehet számára, hiszen a Kolstad ellen Norvégiában nem tudott betalálni. A Kiel otthonában nyújtott még közel hasonló mutatót, akkor hét alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját Bánhidi.

Nyolc gólt lőtt és brutális teljesítményt nyújtott a hatméteres vonalról. Vezér volt támadásban és védekezésben is, amivel elérték a létfontosságú győzelmet. A 11. forduló MVP-je Bánhidi Bence

- írta az EHF, az általa közzétett videónál.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.