Sport

Kárpáti Krisztián: meg kell küzdenünk a győzelemért, de nem lesz könnyű dolgunk

Kárpáti Krisztián: meg kell küzdenünk a győzelemért, de nem lesz könnyű dolgunk

Nem edz sokat együtt a Pick Szeged kerete az első bajnoki előtt

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 29., hétfő
Kárpáti Krisztián: meg kell küzdenünk a győzelemért, de nem lesz könnyű dolgunk

Január 8-án vágott neki a felkészülésnek az OTP-Bank Pick Szeged. A csapat azon játékosai, akik az Európa-Bajnokságra nem távoztak, három hét óta végeznek alapozó, felkészítő munkát. Kárpáti Krisztián vezetőedző lapunknak számolt be a felkészülés helyzetéről, illetve a közelgő, Gyöngyös elleni bajnoki mérkőzésről.

Fotó: Georgi Licovszki

 

Kárpáti Krisztián elárulta, hogy a tervek szerint haladnak-e a dolgok.

Alapvetően az itt lévő játékosok szorgalmasan végzik a feladatokat. Egy kicsit meglepetés volt nekem, hogy egy játékos kivételével tulajdonképpen mindenki kint volt az Eb-n az utolsó hétvégéig. Ilyen szempontból kicsit nehézkes a felkészülésünk, hiszen 8-9 játékossal kell folyamatosan edzenünk.

Ennek "köszönhetően" a csapat taktikai edzések, és fejlesztés teljes mértékben kivitelezhetetlen volt. A fő kérdés, hogy mindez mekkora hatást gyakorol a februári mérkőzésekre.

Én azt gondolom, hogy a Bajnokok Ligájában a csapatok hasonló problémákkal fognak szembesülni, mint mi...ez nem lehet kifogás ilyen szempontból. A magyar bajnoki lesz majd érdekes ilyen szempontból, hiszen mondjuk az első forduló a Gyöngyös ellen, ők január óta együtt készülnek, mi pedig tulajdonképpen beesünk majd arra a mérkőzésre, két nap együtt töltött idő után.

Nagy Martin mellett Mikler Roland és Emil Imsgard is Szegeden készült januárban. (Fotó: Eliza Solya)

 

Egy ilyen találkozón mindenkire szükség van, azonban kérdés, hogy mennyire lesznek bevethetők az Európa-bajnokságról hazatérő játékosok.

Muszáj lesz nekik nagy szerepet kapni.

Az itthon maradók csapatösszetétele nem teszi lehetővé, hogy csak velük álljon fel a Szeged, ezért (is) hatalmas szerepe lesz a rotációnak, hogyan tudja a vezetőedző pihentetni és cserélgetni játékosait a különböző posztokon. Kárpáti Krisztián szerint nehéz lesz az Eb-n rengeteget játszó játékosait formában tartani úgy, hogy sérülés ne következzen be, továbbá mellette

a csapat is sikeres legyen.

Szerdán van az első találkozó, csütörtök-péntek fognak a csapattal edzeni, és akkor majd ott fogjuk látni, hogy milyen formában vannak.

 

2024 első mérkőzése

Február 3-án, szombaton 18 órától a Gyöngyös ellen vendégszerepel az OTP-Bank Pick Szeged, Kárpáti Krisztián elmondta mire számít a találkozótól.

Arra számítok, hogy ellenfelünk megpróbál meglepetést okozni. Pár évvel ezelőtt ez sikerült már nekik, pont hazai pályán. Egy nagyon harcias, és egy nagyon dinamikus játékot játszó Gyöngyösre kell készülnünk. Biztosan megfognak mindent tenni annak érdekében, hogy meglepetést okozzanak, és biztosan hatalmas tempót fognak diktálni. Én egy szoros küzdelmet várok, de természetesen nem lehet kifogás ez, valahogy ki kell küzdenünk a győzelmet, ez nem lehet kérdés, de biztosan nem lesz könnyű dolgunk.

 

Így fest az OTP-Bank Pick Szeged februári menetrendje:

Február 3. (szombat), 18 óra, K&H férfi kézilabda liga: HE-DO B. Braun Gyöngyös–OTP Bank-PICK Szeged.

Február 15. (csütörtök), 18.45, Bajnokok Ligája: OTP Bank-PICK Szeged–Kolstad Handball.

Február 17. (szombat), 18 óra, K&H férfi kézilabda liga: Carbonex-Komló–OTP Bank-PICK Szeged.

Február 21. (szerda), 18.45, Bajnokok Ligája: Aalborg Handbold–OTP Bank-PICK Szeged.

Február 24. (szombat), 18 óra, K&H férfi kézilabda liga: OTP Bank-PICK Szeged–Fejér B.Á.L. Veszprém

Február 28. (szerda), 18.45, Bajnokok Ligája: OTP Bank-PICK Szeged–THW Kiel.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.