Sport

Íme a Bartucz parádé, amit mindenkinek látnia kell (videó)

Íme a Bartucz parádé, amit mindenkinek látnia kell (videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 21., vasárnap
Íme a Bartucz parádé, amit mindenkinek látnia kell (videó)

A magyar férfi kézilabda-válogatott szombat este 29-26-ra legyőzte a horvátokat az Európa-bajnokság kölni középdöntőjének második meccsén. A mezőny legjobbja Bartucz László lett, aki 16 védéssel, 38 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez.

A 32 éves kapus rendkívül erős mentálisan. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

Bartucz László eddig mind az öt Eb-találkozón szerepet kapott, 75 lövéssel nézett szembe, ezek közül 29-et hárított is, a védései hatékonysága 38,67% a tornán.

A befejezéseknél rendkívül pontatlan volt mindkét oldal, így csak kevés gól esett az első félidőben. Ha csak Bartucz László védéseit nézzük, és emellé az elhibázott lehetőségek felét belövik a mieink, akkor kis túlzással a félidő végére eldőlhetett volna a meccs.

A magyar válogatott az 1998-as Európa-bajnokság után ismét le tudta győzni a horvátokat világversenyen. A válogatott kapusa elmondta, hogy az utolsó percekben már sérült újjal védett, de ezen is túltette magát, az volt a fontos, hogy a csapatnak tudjon segíteni.

A magyar kapus védéseit összegyűjtő és bemutató videó:

 

Így értékelt lapunknak Bartucz László a győzelem után:

 

A forduló legszebb védései közé is bekerült az egyik Bartucz-bravúr:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.