Sport

Hivatalos: a meggypiros mezt választotta Dárdai Márton

Hivatalos: a meggypiros mezt választotta Dárdai Márton

Sikerrel járt Marco Rossi

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 23., kedd
Hivatalos: a meggypiros mezt választotta Dárdai Márton

Ahogy korábban már megírtuk, Marco Rossi megkereste Dárdai Mártont, hogy szerepeljen felnőtt szinten a magyar nemzeti csapatban. Úgy tűnik a megbeszélések sikeresek voltak: a Hertha hátvédje a meggypiros mez mellett döntött.

Meghozta döntését.

 

A 21 éves játékos magyar és német állampolgársággal is rendelkezik. Németországban született Dárdai Márton, aki 8-szoros U21-es német válogatott, és az alsóbb korosztályok nemzeti csapataiban is rendre szerepelt.

Az elmúlt hónapokban a nemzetközi és a magyar sportsajtóban is kiemelt téma volt a fiatal játékos jövője, Marco Rossi szövetségi kapitány ugyanis már többször is találkozott személyesen Dárdaival, a szakember a márciusi felkészülési mérkőzésekre már tervezi behívni a védőt.

Dárdai Márton most pedig meg is hozta a döntését, a hivatalos Instagram oldalán bejelentette: Magyarországot választja, így a jövőben a magyar címeres mezt szeretné magára ölteni.

Az elmúlt hetekben többször is azt kérdezték tőlem, mely válogatottban szeretnék a jövőben játszani. Rengeteg ideig gondolkoztam ezen, a tavalyi év végét intenzíven azzal töltöttem, hogy olyan elhatározásra jussak, amiben nem csak most, de a jövőben is jól érzem magam. Mondanom sem kell, nem volt könnyű a döntés, de Magyarország színeiben fogok játszani. Szeretnék köszönetet mondani a német szurkolóknak és az utánpótlás együttesek edzőinek, hiszen tudom, hogy a pályafutásomat a német utánpótlás-válogatottaknak köszönhetem. Ám a döntés abszolút szívügyem is, ezért hihetetlenül izgatott vagyok, hogy a szüleim hazájában játszhatok. 

Kedves magyar szurkolók! Alig várom, hogy a magyar csapatban játszhassak és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!

 – olvasható Dárdai Márton bejegyzésében.

A védőként és védekező középpályásként is bevethető játékos az egész pályafutását a Herthában töltötte, eddig 63 mérkőzésen lépett pályára az első csapatban. Bátyja, Dárdai Palkó hasonló utat járt be, a német korosztályos válogatottak után 2022 novemberében a magyar válogatottban mutatkozott be egy görögök elleni felkészülési találkozón, bár azóta nem gyarapította meccsei számát a nemzeti csapatban.

A három testvér legfiatalabb tagja, a 17 éves Dárdai Bence nyáron U17-es Európa-bajnok lett a németekkel.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.