Sport

Márciusban debütálhat a magyar válogatottban Dárdai Márton

Márciusban debütálhat a magyar válogatottban Dárdai Márton

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 22., péntek
Márciusban debütálhat a magyar válogatottban Dárdai Márton

Dárdai Márton már tavasszal debütálhat a magyar nemzeti csapatban, miután Marco Rossi várhatóan meghívja a válogatott márciusi keretébe a Hertha BSC hátvédjét, Dárdai Pál középső fiát. A szövetségi kapitány erről az NB1.hu-nak adott interjúban beszélt.

Egy gólja van német nemzeti színekben, még az U17-es korosztályban volt eredményes. (Fotó: DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP/PICTURE ALLIANCE / FIRO SPORTPHOTO/JAN FROMME)

 

A 21 éves, magyar és német állampolgársággal is rendelkező játékos 8-szoros U21-es német válogatott, és az alsóbb korosztályok nemzeti csapataiban is rendre szerepelt, de ez nem zárja ki, hogy felnőttként a magyar válogatott legyen, és erre jelenleg elég jó esély mutatkozik.

Ami Mártont illeti, úgy látom, hogy vannak lehetőségeink. Beszéltem vele, és amit tőle hallottam, éppen az volt, amire vártam. Reménykedtem, hogy beszélhetünk, és az történt, amire számítottam

mondta Marco Rossi az nb1.hu-nak adott interjúban.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor márciusban, az első barátságos válogatott mérkőzésünkre be fogom hívni a válogatottba.

A védőként és védekező középpályásként is bevethető Dárdai Márton egész pályafutását a Herthában töltötte, s már 62 mérkőzésen lépett pályára az első csapatban. Jelenleg alapembernek mondható a Bundesliga 2-es csapatban.

Márton bátyja, Dárdai Palkó hasonló utat járt be, a német korosztályos válogatottak után 2022 novemberében a magyar válogatottban mutatkozott be egy görögök elleni felkészülési mérkőzésen, bár azóta nem gyarapította meccsei számát a nemzeti csapatban.

A három testvér legidősebb tagja nyáron a Fehérvártól visszatért a berlini csapathoz, így jelenleg mindhárman a fővárosi együttesben szerepelnek.

A 17 éves Dárdai Bence nyáron U17-es Európa-bajnok lett a németekkel.

Boríókép: DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP/PICTURE ALLIANCE / FIRO SPORTPHOTO/JAN FROMME

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.