Sport

A 32-szeres osztrák bajnok sem bírt a Szeged-Csanád GA-val

A 32-szeres osztrák bajnok sem bírt a Szeged-Csanád GA-val

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 25., csütörtök
A 32-szeres osztrák bajnok sem bírt a Szeged-Csanád GA-val

A harmadik és egyben utolsó törökországi felkészülési mérkőzésén a Szeged-Csanád Grosics Akadémia egy 1-1-es döntetlent játszott a Rapid Wien csapatával.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

A találkozó elején beszorította a szegedieket a bécsi együttes, de az első negyedórát követően felvették a ritmust és abszolút partiban voltak ellenfelükkel. Olyannyira, hogy két perccel a szünet előtt egy szöglet utáni kavarodás során Bíró Bence lecsapott a kínálkozó lehetőségre és vezetéshez juttatta a Szegedet.

A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, több alkalommal is szép akciókat vezetett a Szeged-Csanád GA, de nem sikerült növelnünk előnyüket. A Rapid Wien a hajrában kiegyenlített: a nyolcvanötödik percben egy sarokrúgás után Sattlberger bólintott a hálóba, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt - olvasható a klub tudósításában.

Azt mondanám, hogy ez volt az eddigi legnehezebb mérkőzésünk a felkészülés során, de nem az ellenfelünk minősége, hanem a csapat szükséges pszichológiai állapota miatt. Figyelembe véve a korábbi a meccsinket, a mai várakozásink voltak a legmagasabbak. Bizonyos mértékű fáradtság érezhető, de ez teljesen normális a felkészülés jelenlegi szakaszában. A mai mérkőzés egyértelműen megmutatta, mekkora potenciál rejlik a csapatban, de van néhány gyenge pont, amit korrigálni kell. A koncentráció csökkenése a mérkőzés végén elfogadhatatlan, ezen pedig még sokat kell dolgoznunk. Holnap még két edzés vár ránk, majd visszatérünk Szegedre, hogy otthon folytassuk a munkát. Hiszem, hogy készen állunk majd az első bajnoki mérkőzésre

- nyilatkozott Alekszandar Sztevanovics a találkozó után.

Felkészülési mérkőzés, Törökország, Belek

Szeged-Csanád GA – SK Rapid Wien (osztrák) 1-1 (1-0)

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi, Tóth, Kővári, Haris, Márkvárt, Bíró, Papp, Zuigéber, Borvető. Csere: Onódi – Gera, Gajdos, Nyári, Magyar, Nagy R., Pataki, Klausz, Palincsár, Óvári. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

SK Rapid Wien: Gartler – Mayulu, Sollbauer, Kaygin, Moormann, Oswald, Bajlicz, Sattlberger, Tambwe-Kasengele, Zivkovic, Dursun. Csere: Unger, Pejic, Wydra. Vezetőedző: Robert Klauß.

Gól: Bíró (43.) ill. Sattlberger (85.).  

Az NB II-es szegedi együttes veretlenül, két győzelemmel és egy döntetlennel, négy rúgott és egy kapott góllal zárta az edzőmérkőzések sorát. Alekszandar Sztevanovics tanítványaira pénteken két edzés vár a törökországi edzőtáborban, majd szombaton hazaindulnak, hogy jövő héttől már Szegeden folytathassák a felkészülést a tavaszi szezonra.

A KF Llapi és az FC Nasaf ellen sikerült a győzelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.