Sport

Vereséggel zárta az évet az SZTE-Szedeák

Vereséggel zárta az évet az SZTE-Szedeák

2023. december 30., szombat
Vereséggel zárta az évet az SZTE-Szedeák

A debreceni győzelem után egyértelműen azzal a céllal készült az SZTE-SZEDEÁK az év utolsó meccsére, hogy egy győzelemmel és pozitív mérleggel tudja zárni a 2023-as évet.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

Mindkét csapat kifejezetten feszülten kezdte a mérkőzést. Az első perceket kihagyott dobások és buta eladott labdák jellemezték mindkét oldalon. A zalaegerszegiek tudtak hamarabb megnyugodni és gyors öt ponttal elhúztak, de a szegedi kosarasok nem hagyták magukat és könnyedén felzárkóztak, majd 10-9-nél a vezetést is átvették. Olyannyira elkapta a fonalat a Szeged, hogy felépített egy 9-2-es futást, és már kilenc ponttal is vezetett. Ezt követően sem tudták magukat stabilizálni a vendégek, így a hazaiak könnyedén ledominálták őket és az első negyedet követően már 12 ponttal vezetett a szegedi gárda.

A második játékrészt nagyobb elánnal kezdte a Zalaegerszeg és gyors négy ponttal rögtön átvette a mérkőzés irányítását. Lazics mester ekkor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben, és megtörje a vendégek lendületét. Ezt követően a hazaiak továbbra sem tudtak mit kezdeni a vendégek felkeményedő védekezésével. A szegedi kosarasok támadásban hibát hibára halmoztak és, mintha bedeszkázták volna a gyűrűt öt percig nem tudtak pontot szerezni, és ezalatt az idő alatt kilenc pontot engedtek a zalaegerszegieknek. Ezután valamelyest sikerült feljavulni támadásban a szegedi gárdának, de védekezésben totálisan darabokra hullott a csapat. Így a félidőben, már a zalaegerszegiek vezettek 7 ponttal. Ebben a brusztolós, fizikális játékot hozó negyedben teljesen összeomlott a Szedeák. A szegedi kosarasok mindössze hat pontot szereztek, miközben 25-öt kaptak, így tehát nagy hátránnyal vonultak a félidőre.

A második félidőben a vendégek ott folytatták, ahol abbahagyták, és egy 8-3as futással állva hagyta a Szedeákot. Ezt követően a szegedi kosarasok mindent megtettek azért, hogy felzárkózzanak, de nem tudtak mit kezdeni a vendégek fojtogató szoros emberfogásos védekezésével. Néhány perc múlva azonban feltámadt a szegedi csapat, és egy 9-2-es futással két pontra zárkózott. Összeállt a hazaiak védekezése, és így eladott labdákba kergették bele a vendégeket, míg támadásban Mucza és Bognár vezetésével folyamatosan eljutottak a gyűrűig, és könnyű kosarakat szereztek. Így tehát két perccel a negyed vége előtt Mucza büntetőjével átvette a vezetést a Szedeák. A következő három támadást azonban nagyon elkapkodta a Tisza-parti együttes, és ennyi elég is volt, ahhoz hogy lendületbe jöjjenek a zalaegerszegiek, akik vissza is vették a vezetést, így a harmadik negyedet követően 55-56-ra vezettek.

Az utolsó negyedet azzal a céllal kezdték meg a vendégek, hogy korán magabiztos előnyt építsenek ki és lezárják a mérkőzést. Ehhez pedig asszisztáltak a hazai kosarasok, akik totálisan lefagytak, és míg az első két percben hat pontot szereztek a zalaegerszegiek, addig a hazaiak az eladott labdákon és kihagyott triplákon kívül keveset tudtak felmutatni. Ezt követően Lake és Locke vezetésével mindent megtettek a Szedeák játékosai a felzárkózás érdekében, de ahogy közelebb tudtak férkőzni, mindig becsúszott egy-egy hiba. Ezeket pedig könyörtelenül kihasználták a vendégek. Azonban ennek ellenére is a hajrában két ponton belülre tudott zárkózni a Szedeák, de Hicks hatalmas triplája elcsendesítette a szegedi publikumot. Ezzel pedig fél perccel a mérkőzés vége előtt 5 ponttal vezettek a vendégek, itt már csak a csodában bízhattak a szegedi kosarasok. A csoda azonban nem jött. A két hatalmas leolvadás nem fért bele, így tehát egy nagyon fizikális sok hibával tarkított meccsen szenvedett vereséget a nagyot küzdő Szedeák

 

KOSÁRLABDA NB I./A, 14. FORDULÓ, SZEGED, SZEGED VÁROSI SPORTCSARONOK, JÁTÉKVEZETŐK ÉS MKOSZ ELLENŐR: TŐZSÉR DÉNES KELEMEN, SÖJTÖRY TAMÁS FERENC, SZILÁGYI BÁLINT (PÁLI DR. KÁLMÁN)
SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 70-74 (27-15, 6-25, 22-16, 15-18)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.