Sport

Vereséget szenvedett Pakson az SZTE-Szedeák

Vereséget szenvedett Pakson az SZTE-Szedeák

2023. december 9., szombat
Vereséget szenvedett Pakson az SZTE-Szedeák

Egy nagyon magabiztos győzelemmel indította a decembert az SZTE-Szedeák, és ezzel megszakította a vereségi sorozatát. A szegedi kosarasok a Kaposvár otthonában tudtak győzedelmeskedni, úgy hogy végig kontrolálták a játékot. A szegedi gárda, még mielőtt lejátszaná utolsó hazai mérkőzését Paksra látogatott. A Szedeák játékosai, azzal a céllal mentek a bukdácsoló Atomerőmű SE otthonába, hogy második idegenbeli mérkőzésüket is behúzzák.

 

 

A mérkőzést mindkét csapat eléggé feszülten kezdte. Kihagyott dobások és eladott labdák jellemezték az első néhány percet. Ezt követően a hazai csapat szerezte meg a vezetést Wooten Jr. révén. A szegedi kosarasoknak teljesen megtörte a ritmusát a paksiak agresszív támadójátéka. A korábban Szegeden is játszó Kassim Nichols vezetésével az első játékrészben mindvégig a hazaiak jártak előrébb. A Szedeáknak teljesen szétesett a védekezése, míg támadásban ötlettelenül kosárlabdáztak. Az Atomerőmű játékosai viszont olyannyira energikusan játszottak, hogy könnyedén összeraktak egy 8-1-es futást, amivel teljesen állva hagytak a szegedieket, így Lazics mesternek időt kellett kérnie. A Szedeák edzője ezzel sem tudta megtörni a paksiak lendületét, akik végül 26-12-re nyerték meg az első játékrészt.

A második negyedet Noah Locke triplája nyitotta, amire Wooten Jr egy kettessel válaszolt. Ebben a negyedben feljavult a szegedi csapat támadójátéka, de védekezésben nem tudtak mit kezdeni a nagy elánnal játszó paksiakkal, és ennek az lett az eredménye, hogy sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Öt perc után azonban végre összeállt a szegedi kosarasok védekezése és egy 6-0-ás futással hét ponton belülre zárkózott a Szedeák. A hazai csapat edzője ekkor időt kért, hogy elállítsa a vérzést. Ezzel pedig megtörte a szegedi gárda lendületét, akik támadásban hibát hibára halmoztak, és rengeteg labdát szórtak el. Ezt kihasználták a hazaik, akik a szerzett labdákból sok könnyű kosarat szereztek és két perccel a negyed vége előtt ismét tizennégy ponttal vezettek. Innentől kezdve viszont mindkét csapat nagyon pontatlanul kosárlabdázott és már csak a szegediek tudtak kosarat szerezni így a félidőben 47-35 volt az állás az Atomerőmű SE javára.

A szegedi kosarasok nagyon nagy elánnal jöttek ki a második félidőre, azzal a céllal, hogy ledolgozzák a hátrányukat és átvegyék a mérkőzés irányítását. Ennek megfelelően is játszottak, hiszen négy perc alatt összeraktak egy 10-4-es futást. A harmadik negyedet végig nagyon fizikális játék jellemezte, és végig benne volt a meccsben, hogy akár öt ponton belülre is zárkózhat a Szedeák. A szegedi csapat viszont nem ment sokra az agresszív és eredményes támadójátékkal, mert védekezésben egy percig sem tudták lelassítani a hazaiakat. Így végül öt perc után ennek a negyednek is átvette az irányítását az Atomerőmű és egy ponttal megnyerte a játékrészt.

A szegedi kosarasok tizenhárom pontos hátrányban voltak az utolsó negyed kezdetekor. Semmi sem volt még veszve, de egy hatalmas feltámadásra lett volna szükség a győzelemhez. Ez a feltámadás pedig majdnem megvalósult. Az utolsó negyedben nagyon sokáig irányításuk alatt tartották a mérkőzést a paksiak. Az utolsó percekben viszont felszívták magukat a szegedi kosarasok és egy 7-0-s futást követően már csak hét ponttal vezettek a hazaiak. Ekkor viszont időt kért az Atomerőmű edzője, és ennek meg is lett az eredménye. A Szedeáknak nem sikerült végig vinnie a felzárkózást, mert a paksi kosarasok néhány fontos kosárral stabilizálták magukat és végül behúzták a mérkőzést.

A Szedeák a borzasztó dobóforma, a széthulló támadójáték, és az lassú, körülményes védekezés miatt egész mérkőzésen végig futott az eredmény után, és bár jó pár felzárkózási kísérletet indított, de ezeket egyszer sem tudta végig vinni, így kikapott Pakson.

Atomerőmű SE – SZTE-Szedeák 87-78 (26-12, 21-23, 23-22, 17-21)

Bajnokság, 11. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Pozsonyi László, Lengyel Ádám József (Fekete László)

Paks: Ihring 17/3, White 16/6, Radics 4, Nicholson 20/9, Wooten Jr. 8. Csere: Géringer 10/6, Wright Jr. 7, Dorogi 5/3.

Szeged: Woolridge 27/3, Locke 16/6, Balogh 4, Bognár K. 13/3, Lake 5. Csere: Mucza 8/3, Zsíros 5/3.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.