Sport

Idegenben győzte le a Kaposvárt az SZTE-Szedeák, ezzel megszakítva vereségi sorozatát

Idegenben győzte le a Kaposvárt az SZTE-Szedeák, ezzel megszakítva vereségi sorozatát

2023. december 2., szombat
Idegenben győzte le a Kaposvárt az SZTE-Szedeák, ezzel megszakítva vereségi sorozatát

Sorozatban két elveszített bajnokit követően ment Kaposvárra az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. A szegedi kosarasok azzal a céllal utaztak el a somogyiakhoz, hogy egy győzelemmel kilábaljanak a gödörből. A szurkolók egy igazán parázs meccsre számíthattak, hiszen a kaposváriak csak egy győzelemmel maradtak el a Szegedtől a tabellán.

 

Hatalmas lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok, de ennek ellenére sok hibával játszottak a csapatok az első 5 percben. Mindkét oldalon sok eladott labda és rossz dobáskiválasztás jellemezte a játékot. Olybá tűnt, hogy nagyon feszültek a csapatok. A Szedeák játékosai tudtak hamarabb megnyugodni és rendezték a sorokat, majd egy 8-2 es futással ledominálták a hazaiakat. Így a kaposváriak edzőjének 10-17-es állásnál időt kellett kérnie. Ezt követően sem tudtak úrrá lenni a helyzeten a somogyiak. A szegedi kosarasok pedig ellenállhatatlanul mentek előre. Így az első negyedet követően 14 ponttal vezetett az SZTE-Szedeák. A szegedi oldalon a játékrész hőse egyértelműen Noah Locke volt, aki a csapat 28 pontjából 21-et egymaga szerzett. Mindezt úgy, hogy nem hibázott dobást a játékrészben.

A második negyedben ott folytatták a szegedi kosarasok, ahol abbahagyták és gyors öt ponttal állva hagyták a hazaiakat, erre válaszul pedig a kaposváriak edzőjének el kellett égetnie még egy időkérést. Ezt követően a somogyiak továbbra sem tudtak mit kezdeni a szegedi gárda szoros emberfogásos védekezésével. Woolridge-ék viszont úgy mentek át a kaposváriak védelmén, mint kés a vajon, így a négy perc elteltével már húsz ponttal is vezetett a Szedeák. Ezután viszont támadásban összeszedték magukat a hazaiak és egy 7-2 es futással benéztek húsz alá. Lazics mester gyorsan kikérte az idejét, hogy rendezze a sorokat, de ezzel sem tudta megtörni a kaposváriak lendületét a Szedeák. Locke remeklésének és Bognár Kristóf villanásainak köszönhetően viszont tudta tartani a lépést a szegedi gárda. Az utolsó két percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor Lake és Woolridge vállára vette a szegedi gárdát, ennek következményeként pedig tizenhat pontos Szedeák előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. 

A félidőben Kometa Kaposvári KK-SZTE-Szedeák: 40-56 

A harmadik negyedben hatalmas energiákat mozgósítottak a hazaiak a felzárkózás érdekében, és öt perc alatt berámoltak tizenhárom pontot ezzel pedig nagyon nehezen tudta tartani a lépést a szegedi csapat, így Lazics mesternek rendet kellett tennie a fejekben. A légiósok vezetésével a somogyiak mindent megtettek, hogy a szorossá tegyék a meccset, de a szegedi kosarasok elsősorban Lake jó játékának köszönhetően végig tudták tartani a tizennégy pontos előnyüket annak ellenére, hogy a harmadik játékrészt két ponttal a hazaiak nyerték.

Az utolsó negyedet nagyon eltökélten kezdte a szegedi csapat, azzal a céllal, hogy minél hamarabb lezárja a meccset, de ezt nem hagyták a hazaiak. A negyed derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután viszont átvették a mérkőzés irányítását a somogyiak, és közelebb zárkóztak. A Szedeák játékosai nem hagyták magukat és az egész meccsen remeklő Locke valamint Woolridge kosaraival bebiztosították a győzelmet. 

Végig magabiztosan vezetve verte meg a Kometa Kaposvári KK-t az SZTE-Szedeák idegenben 90-105-re, ezzel pedig megszakított a két meccses vereségi sorozatát. A szegedi oldalon egyértelműen a 38 pontot szerző ihletett formában játszó Locke volt a mérkőzés embere, akit tökéletesen egészített ki az egy lepattanó híján majdnem tripla duplázó Woolridge. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.