Sport

Újult erővel folytatja a Szedeák karácsony után

Újult erővel folytatja a Szedeák karácsony után

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 28., csütörtök
Újult erővel folytatja a Szedeák karácsony után

A DEAC ellen új karriercsúcsot ért el a Szedeák csapatkapitánya, Balogh Szilárd, aki a klubnak adott interjúban beszélt a karácsonyról és a bajnoki folytatásról.

A sérülése után is kiválóan teljesít a csapatkapitány. (Fotó: Faragó Imre)

 

Szép győzelmet tett a karácsonyfa alá a szegedi csapat, hiszen december 20-án idegenben győztek a DEAC ellen. A nagyszerű győzelem egyben azt is jelentette, hogy ott lehetnek majd a magyar kupa negyeddöntőjében, így boldog érzésekkel készülhettek a játékosok a karácsonyi ünnepekre.

Három napot pihentünk a debreceni meccs után, így volt egy kis idő a családra. Nálunk ilyenkor egy kicsit rohanós ez az időszak, hiszen rokonokat látogatunk, de nagyon szeretem ezt az időszakot és élveztem is ezt a pár napot, amely aktívan telt ugyan, de jutott idő a pihenésre is. Számomra a legfontosabb az együtt töltött idő, sokat társasozunk, illetve nálunk évek óta az a szokás, hogy kihúzzuk egymás között, ki kit ajándékoz meg, így kicsit személyesebb ajándékot is tudunk átadni

- mondta az ünnepi időszakról Balogh Szilárd.

A DEAC otthonában a csapatkapitány karriercsúcsot döntött, ami a VAL-értéket illeti, hiszen az irányító 19-es teljesítményindex-szel zárta a bajnokit, amelyet Ryan Woolridge nélkül sikerült sikerrel venni.

A felkészülési szezonban játszottunk már Ryan nélkül, de ez egy egészen más szituáció volt. Azt gondolom, mindenki beletette a pluszt a maga részéről ebbe a meccsbe. Hosszú távon persze nem lenne egyszerű feladatunk Ryan nélkül, de nagyon sokat számított, hogy ahogy eddig, úgy most is összetartottunk, és meg tudtuk hálálni a több játékidőt.

10 ponttal és 6 gólpasszal zárt Debrecenben Balogh Szilárd.

Kedden már újra az edzéseké volt a főszerep, hiszen az A csoport küzdelmei a két ünnep között sem zárulnak le. Szombaton 18 órától azt a Zalaegerszeget fogadja az SZTE-Szedeák, amelyet a nyitófordulóban idegenben, hosszabbítást követően tudott legyőzni.

Természetesen nyerni szeretnénk hazai pályán, de az alapszakasz második felében lejátszott meccsek teljesen más helyzetet hozhatnak, mint az odavágók, hiszen változnak a keretek, változik a rotáció is. Idegenben nagy skalpot szereztünk, és hazai pályán is ez a célunk. Nehéz meccsre számítok, de idegenben is megmutattuk: képesek vagyunk nyerni ilyen csapatok ellen is

- zárta a csapatkapitány.

Borítókép: Faragó Imre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.