Sport

Óriási csatában győzött az SZTE-Szedeák a Zalaegerszeg otthonában a bajnoki nyitányon

Óriási csatában győzött az SZTE-Szedeák a Zalaegerszeg otthonában a bajnoki nyitányon

2023. október 3., kedd
Óriási csatában győzött az SZTE-Szedeák a Zalaegerszeg otthonában a bajnoki nyitányon

A szegedi kosarasok a Zalaegerszeg otthonában kezdték meg a szezont, és óriási küzdelemben hosszabbítást követően sikerült nyerniük.

A szegedi kosarasok nagy lendülettel kezdték a mérkőzést és ennek köszönhetően meg is nyerték az első negyedet 21-28-re. Ez a lendület a második negyedben is kitartott így 10 pontos előnnyel vonulhattak a szünetre a szegediek.

A térfélcserét követően viszont a Zalaegerszeg kezdett jobban. A harmadik negyedben leginkább a védekezés dominált és ez a házigazda malmára hajtott a vizet, de a Szedeák így is hat pontos vezetéssel fordulhatott az utolsó negyedre. Az utolsó játékrészben a zalaegerszegiek átvették az irányítást, és nagyon szorult helyzetbe került a szegedi csapat. A hazaiak a vezetést is megszerezték, de a Szedeáknak az utolsó másodpercekben sikerült egyenlíteni, így tehát jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást a Szeged kezdte jobban és 89-95 nél már hat ponttal is vezettek, de visszakapaszkodtak a házigazdák, 93-95-nél Noah Locke büntetőzhetett és nem hibázott, így tehát 93-97-re, hatalmas küzdelemben, de megnyerte első bajnokiját az SZTE-Szedeák ráadásul idegenben.

Zalakerámia ZTE KK - SZTE-Szedeák 93-97 (21-28, 22-25,19-15, 21-15, 10-14) - h.u.

Bajnokság, 1. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Györfy Rúben, Farkas Gábor (Téczely Tamás)

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 17/3, Csataljay 5/3, Green 10/3, Lekunas 19/6, Tóth Á. 20. Cserék: Keller I. 13/9, Szalay -, Csuti 2, Németh 7/3.

SZTE-Szedeák: Woolridge 27/3, Locke 31/15, Balogh 5, Bognár 8, Lake 12. Cserék: Zsiros 8, Mucza 4, Mayer 2, Cohil -.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.