Sport

Továbbra is él női kéziseink olimpiai reménye

Továbbra is él női kéziseink olimpiai reménye

Győzelmével a 10. helyen végzett a magyar női kézilabda-válogatott, ami azt jelenti, hogy ott lehet a jövő évi olimpiai selejtezőtornán.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 11., hétfő
Továbbra is él női kéziseink olimpiai reménye

A szombati, házigazda svédek elleni vereséggel az már eldőlt, hogy nyolcaddöntőbe nem juthat a magyar női kézilabda válogatott a világbajnokságon. Azonban az Olimpiai kvalifikáció lehetősége még nem volt elveszve. Horvátország ellen készült a magyar csapat, hogy minden lehetőséget megragadjon.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Nem igazán kezdte jól a találkozót a magyar nemzeti csapat. Még négy perc sem telt el, amikor 2-4-es hátrányban álltak a magyar lányok. Ezután egy hosszú gólcsend következett, már a 11. percet is átlépték mire újra gól született, Győri-Lukács Viktória szépített. Többször három-, majd négygólos hátrányban találta magát Golovin Vlagyimir együttese. Nem igazán tudtak közelebb férkőzni a horvát válogatotthoz, amely egy biztonságos, három találatos előnnyel mehetett pihenőre. 

Félidőben: Magyarország - Horvátország 8-11.

MTI/Illyés Tibor

 

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a magyar válogatott futott az eredmény után, már amennyire tudta tartani a lépést. A találkozó mélypontja a 43. perc volt, amikor is 18-12-re Horvátország vezetett. A játékban egy hatalmas fordulatot elérve, egy négygólos sorozatot tudott dobni nemzeti csapatunk, aminek köszönhetően egyre közelebb volt az egyenlítés reménye. Igazán lőtávolon belülre az utolsó öt percre került Magyarország, 20-22 állt ekkor az eredményjelzőn.

Horvátország pedig több gólt nem is dobott már az összecsapáson, ezzel szemben a magyar lányok háromszor is megzörgették az ellenfél hálóját. Így sikerült a fordítás, és egy hatalmas győzelem, mellyel továbbra is él az olimpiai álom.

Végeredmény: Magyarország - Horvátország 23-22.

Böde-Bíró Blanka az utolsó percen védett hetest, és ezzel megőrizte a magyar előnyt. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

KÉZILABDA
NŐI VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
I. CSOPORT (Göteborg)
MAGYARORSZÁG–Horvátország 23–22 (8–11)

 

Győzelmével a 10. helyen végzett a magyar női kézilabda-válogatott, ami azt jelenti, hogy ott lehet a jövő évi olimpiai selejtezőtornán.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.