Sport

Sallai Roland: ki-ki mérkőzések várnak ránk az Európa-bajnokságon

Sallai Roland: ki-ki mérkőzések várnak ránk az Európa-bajnokságon

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 11., hétfő
Sallai Roland: ki-ki mérkőzések várnak ránk az Európa-bajnokságon

A jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon az A csoportban küzd meg a magyar válogatott a továbbjutásért, ahol a házigazda németek mellett a skótok és a svájciak lesznek Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának ellenfelei.

Fotó: Mirkó István

 

A továbbjutási esélyekről a Freiburg légiósa, Sallai Roland nyilatkozott az M1 aktuális csatornának.

Úgy gondolom, hogy jó csoportba kerültünk, de nagyon erősek az ellenfelek. A német egy jó csapat sok olyan játékossal, aki egyénileg kiváló képességekkel rendelkezik. Mindemellett szerintem a skótok és a svájciak is komoly erőt képviselnek, mindkettő tud meglepetést okozni, úgyhogy ki-ki meccsekre számítok, és reméljük, hogy ezekből mi kerülünk ki jól.

Az elmúlt egy év eredményei és a hosszú veretlenségi sorozat alapján akár a magyar válogatott is lehet az Európa-bajnokság meglepetéscsapata, de lépésről lépésre kell haladni haladni a 26 éves futballista szerint.

Hosszú úton vagyunk túl, amelynek során egyelőre sikerült megvalósítani a kitűzött célokat, és talán még nagyobb szó az, hogy csoportelsőként, egyenes ágon jutottunk ki az Eb-re, mint az, hogy egymás után harmadszor ott lehetünk a tornán" aki hozzátette, "ez még nem az út vége.

 Hozzátette: "ez még nem az út vége".

Már korábban is mondtam, hogy Marco Rossi érkezésével valami olyasmi került a magyar közegbe, ami eddig nem volt. Játékosként mi természetesen azt reméljük, hogy a kapitány minél tovább marad a válogatott élén, és közösen el tudjuk érni azokat a célokat, amelyeket ő kitűzött maga elé, és amelyeket mi szeretnénk elérni.

A 46-szoros válogatott labdarúgó szerint a nemzeti együttes célja az is többek között, hogy a világranglistán minél előkelőbb helyen álljon és megszorongassa vagy akár legyőzze a "papíron erősebb csapatokat".

Immáron 27. helyen Magyarország a FIFA erőrangsorában.

Fotó: Mravik Gusztáv

 

Azt gondolom, hogy ilyesmit már értünk el a közelmúltban, így jó úton járunk és ezen kell tovább haladnunk.

Sallai október végén, a Topolya elleni Európa-liga csoportmérkőzésen sérült meg, megközelítőleg egy hónapot kellett kihagynia, de november vége óta újra pályán a támadó.

Nagyon jó formában voltam, úgyhogy ebből a szempontból a legrosszabbkor jött ez a sérülés, és az egy hónap kihagyás nekem fél évnek tűnt. Alig vártam, hogy visszatérhessek, mostanra pedig úgy érzem, már hasonló erőben vagyok, mint a sérülésem előtt.

Bízik benne, hogy meg fogja kapni a szükséges játékperceket.

A Bundesligában az előző idényhez hasonlóan most is szeretnénk elérni az El-szereplést jelentő helyezést, de nagyon erős a mezőny. Mi mindenesetre megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet és bízunk abban, hogy egy kis szerencsével, valamint alázattal és egymásért való küzdéssel oda tudunk érni. Az Európa-ligában csütörtökön szeretnénk bebiztosítani a csoportelsőséget Londonban a West Ham United vendégeként.

Sallai hozzátette, ő maga a teljesítményével, gólokkal és gólpasszokkal szeretné segíteni csapatát a célok elérésében, továbbá úgy véli, a mostani idényben az is benne van, hogy tíz gól felett zárjon.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Mirkó István

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.