Sport

Sajtóhír: a BL-címvédőtől igazol a Pick Szeged

Sajtóhír: a BL-címvédőtől igazol a Pick Szeged

Izlandi válogatott a célkeresztben.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 22., péntek
Sajtóhír: a BL-címvédőtől igazol a Pick Szeged

Egy újabb irányító neve merült fel a Tisza-parton. A héten már az Európa-bajnok, flensburgi játékmester, Gottfridssont összeboronálták a Szegeddel, mint lehetséges érkező, azonban azt a német csapat cáfolta. A sajtóhírek szerint ezúttal a Bajnokok Ligája előző kiírásának győztesétől, a Magdeburg együttesétől szerződtetne játékost a Pick Szeged.

Egy 1,84 méter magas irányítóról beszélünk a személyében. (Fotó: AFP)

 

A német Bild magazin értesülései szerint Janus Daði Smárason a szegedi kiszemelt. 

A 28 éves izlandi irányító 2017-ben lett az Aalborg játékosa, ahol három szezont töltött, majd úgy döntött, hogy a Bundesligában próbál szerencsét. A Göppingen együttese szerződtette két évre. 2022 nyarán a norvég Kolstadba távozott.

A jelenlegi BL-címvédő Magdeburg csapatát idén nyártól erősíti. A helye mostantól azért lehet kérdőjeles a német csapatban, mert a honfitársa, Gisli Kristjansson felépült sérüléséből, így feltehetően Smárason egyre kevesebb játéklehetőséghez fog jutni a következő hónapokban.

Izland nemzeti csapatának tagja az irányító, aki 44 válogatott fellépésen 60 találatot jegyzett karrierje során.

Janus Daði Smárason tagja az izlandi válogatott bő keretének a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.