Sport

Nem tudott javítani hazai pályán a Szedeák

Nem tudott javítani hazai pályán a Szedeák

A negyedik negyedben fordított a vendég gárda.

2023. december 14., csütörtök
Nem tudott javítani hazai pályán a Szedeák

A Pakson elszenvedett vereséget követően hazai pályán igyekezett javítani az SZTE-Szedeák. Két idegenbeli mérkőzés után végre hazatért Szegedre a csapat, ahol a négy győzelemmel és hét vereséggel álló Sopront fogadta. A vendégek egy Budapesti Honvéd elleni győzelmet követően érkeztek meg a napfény városába.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

A mérkőzés egy Sopron duplával indult, amire a túloldalon Locke egy triplával válaszolt. A hazai csapat nagyon feszülten kezdte az első negyedet, így a vendégek nagyon hamar lépéselőnybe tudtak kerülni. A Szedeák periméter védekezése konkrétan atomjaira hullott. A dinamikus támadójáték és a bravúrkosarak miatt a szegedi kosarasok egy darabig tartani tudták lépést, azonban ezt követően a lendületesen játszó Sopron ráerőltette az akaratát a védekezni képtelen hazaiakra, így 31-21-re megnyerte az első negyedet.

A második negyedet Zsíros Péter gyors öt ponttal nyitotta, de a vendégek is ott folytatták, ahol abbahagyták. Így tehát öt percet követően még mindig a Sopron vezetett, ráadásul kilenc ponttal. Ezt követően viszont begyújtotta a rakétákat a hazai csapat és egy 6-3-as futással átvette a mérkőzés irányítását és hat pontra zárkózott. A lendületben lévő szegedi kosarasokat viszont nem lehetett megállítani, Bognár Kristóf és Zsíros Péter nagyszerű játékának köszönhetően egy perccel a negyed vége előtt kiegyenlítettek a hazaiak. A játékrészt Cohill Eric hatalmas triplája zárta, így szegedi előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok

A félidőben: SZTE-Szedeák- Sopron KC: 50-49

 

 

A második félidőben folytatódott a pozitív szegedi játék, egy 10-2-es rohanással rögtön állva hagyták az ellenfelet. Nem egészen két és fél perc telt el a harmadik negyedből, de már kilenc ponttal vezetett a Szedeák. A vendégek egy időkérés után, egy gyors öt ponttal újra megérkeztek a mérkőzésbe. Olyannyira megérkeztek, hogy hamarosan két pontra zárkóztak, de a szegedi gárdának Lake fantasztikus játékának köszönhetően mindenre volt válasza. Mucza Tamás bravúrkosaraival viszont folyamatosan lépéselőnyben tudott maradni a Szedeák. A harmadik negyedet követően három ponttal jártak előrébb a hazaiak.

Az utolsó játékrészt Bognár Kristóf négy ponttal nyitotta, viszont felpörgött a Sopron. Felkeményedett a vendégek védekezése, és támadásban is rendre eljutottak a gyűrűig és könnyen értékesítették a közeli ketteseket. Átvette az irányítást a Sopron, így tehát 84-82-nél Lazics mester időt kért, hogy lehűtse a kedélyeket. Nem hozta meg a várt eredményt az időkérés, szétesett a szegedi csapat mind támadásban mind védekezésben és négy perccel a mérkőzés vége előtt, már négy pontos vendég előny állt az eredményjelzőn. A szegedi kosarasoknak egyszerűen bedeszkázták a gyűrűt, innentől kezdve pedig a lendületben lévő soproniak már könnyedén lemenedzselték a mérkőzést, és 93-105-re győzedelmeskedtek.

 

SZTE-Szedeák - Sopron KC 93-105 (21-31, 29-18, 27-25, 16-31)

Bajnokság, 12. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Györfy Rúben, Rácz Zsolt Róbert (Hartyáni Zsolt)

Szeged: Woolridge 21, Locke 12/6, Balogh 3/3, Bognár 12, Lake 13. Csere: Mucza 11/6, Cohill 10/6, Zsíros 11/9.

Sopron: Nichols 21/9, Meszlényi 2, Griffin 12/6, Da Silva 13/9, Molnár 8. Csere: Schöll -, Archibald 25/3, Sitku 5/3, Csendes 4, Sidibe 15.

 

Jövő héten a DEAC otthonában folytatja a szezont az SZTE-Szedeák.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: SZTE-Szedeák

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.