Sport

Kihívás lesz az Eb Varga Zsolt szerint

Kihívás lesz az Eb Varga Zsolt szerint

Fiatal kerettel utazik a magyar csapat.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 30., szombat
Kihívás lesz az Eb Varga Zsolt szerint

Jövő csütörtökön Zágrábban rajtol a férfi vízilabda Európa-bajnokság, ami Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint kihívás lesz.

 

 

Ez a jelenlegi világ-, illetve Európa-bajnokság egy kihívás, nemcsak nekünk, hanem az összes válogatott számára. Ebben a kérdésben mi azt a megoldást találtuk a legjobbnak, hogy fiatalabb kerettel utazunk a Eb-re, ezzel pedig lehetőséget adunk azoknak a fiatal játékosoknak, akik az elmúlt években utánpótlás szinten már letettek valamit az asztalra

- mondta az M1 aktuális csatornának a szakvezető, aki hozzátette, vannak elvárásai a fiatal csapattal szemben is, amely szerinte lépésről lépésre haladva a lehető legjobb játékkal akár meglepetést is okozhat.

Játékosként olimpiai és kétszeres Európa-bajnok a jelenlegi szövetségi kapitány.

Megjegyezte, megpróbálta úgy összerakni a keretet, hogy a center-, a kapus- és a védőposztokra rutinosabb játékosok kerüljenek, mert ez a gerince a nemzeti együttesnek. Erre azért van szükség, hogy támadásban közelebb tudjanak kerülni az ellenfél kapujához, illetve védekezésben is legyen stabilitás, így a csapatban egyensúlyba kerül a tapasztalat és a fiatalos lendület.

Az 51 éves szakember szerint kevés kérdéses hely van a világbajnoki keretben, azonban van egy-két olyan pozíció, ahol az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítmény fog dönteni.

 

 

Az Eb-n nagyjából az a csapat fog játszani, amelyet az E.ON Kupán is láthatott a közönség. Egy sok újonccal felálló, lendületes és gyors csapatról beszélünk

- mondta Pohl Zoltán csapatkapitány, aki kiemelte Hárai Balázs és Nagy Ádám szerepét is, mivel ők hárman fogják irányítani a csapatot a kontinensviadalon. A 28 éves vízilabdázó szerint nehéz csoportot kapott a magyar csapat, de mindenki ellen győzni akarnak, ehhez pedig szerinte fegyelmezettségre lesz szükség, illetve arra, hogy a védekezésben jeleskedjenek, mivel az erősebb csapatok ellen akkor lehet esélyük, ha kevés gólon tartják őket.

Az Eb-re ezúttal a világklasszis kapus, Vogel Soma nélkül utazik a magyar együttes, az őt helyettesítő Gyapjas Viktor és Bányai Márk pedig a napokban fogja kielemezni a lövőket Gárai András kapusedzővel. A 24 éves Bányai egyik legnagyobb előnyének a stabil teljesítményét tartja.

Egy mérkőzésen belül nincsenek nagy ingadozásaim, ha elkapom a fonalat, akkor azt stabilan tudom végig hozni

- hangsúlyozta, majd megjegyezte, hogy szerinte bármire képes lehet az együttes.

 A válogatott a most debütáló kétdivíziós lebonyolítás alapján az Eb csoportkörében Görögországgal, Olaszországgal és Georgiával találkozik majd. Az első kettő a negyeddöntőbe jut, míg a harmadik és negyedik helyezettnek játszania kell a nyolc közé kerülésért.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.