Sport

Kihirdették a magyar vízilabda-válogatott keretét az Európa-bajnokságra

Kihirdették a magyar vízilabda-válogatott keretét az Európa-bajnokságra

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 22., péntek
Kihirdették a magyar vízilabda-válogatott keretét az Európa-bajnokságra

Varga Zsolt pénteken kihirdette a férfi vízilabda-válogatott 15 fős keretét a január 5-én kezdődő zágrábi Európa-bajnokságra.

Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó

 

A szakvezető egyértelművé tette, hogy a védekezés stabilitása volt az elsődleges szempont a keret kijelölésénél. A csapatban hat fukuokai világbajnok közül Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel, valamint a juniorokkal szintén vb-győztes Molnár Erik és Vigvári Vince kapott helyet. Az U20-asok közül rajtuk kívül még Gyapjas Viktor, Tátrai Dávid, Varga Vince és Vismeg Zsombor került be, valamint két újonc is bemutatkozhat majd a kontinensviadalon a horvát fővárosban.

Két nagy visszatérő is jelen lesz: a 2013-ban világbajnok, három olimpián is megfordult center, Hárai Balázs, illetve Burián Gergely is bizalmat kapott.

Ez a csapat a korábban meghatározott irányvonalat képviseli: a keretet úgy állítottam össze, hogy ebben van a legtöbb variáció, a játékosok többsége több poszton is bevethető, és mindenütt magas szintű teljesítményre képes

- mondta Varga Zsolt, szövetségi kapitány.

A kapitány elmondta, karácsony után azonnal folytatódik a felkészülés, akik most tartaléksorba kerültek, azok is maradnak a fedélzeten, hiszen a rajtig bármi megtörténhet. A fukuokai vb-csapat kulcsemberei közül Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő kéthetes pihenőt kapott, míg Német Toni folytatja a regenerációt őszi műtétjét követően.

A válogatott a most debütáló kétdivíziós formula alapján az Eb csoportkörében Görögországgal, Olaszországgal és Georgiával csap majd össze.

  A férfi válogatott kerete:

Kapusok: Gyapjas Viktor, Bányai Márk
Mezőnyjátékosok: Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Kovács Péter, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Szeghalmi Zsombor, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vigvári Vendel, Vismeg Zsombor

Borítókép: MVLSZ/Kovács Anikó

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.